Paste vegane cu sos de leurdă

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

Iată încă o rețetă cu care împușcăm doi iepuri deodată (vorba vine). Pastele noastre cu roșii coapte și cu sos de leurdă sunt potrivite și pentru vegani și pentru credincioșii care țin post. De fapt, le pot mânca și carnivorii ca garnitură pe lângă ceva mai consistent. Unde te situezi tu, este o chestiune de perspectivă…

Ingrediente necesare pentru paste vegane cu sos de leurdă

2-3 roșii, feliate
ulei de măsline
piper
sare
400 g paste vegane
2 legături leurdă
1 legătură pătrunjel
1 ardei iute
7-8 căței de usturoi
ulei de măsline
sare
piper

Cum să prepari paste vegane cu sos de leurdă

  1. Pune roșiile feliate într-un vas de copt și stropește-le cu ulei de măsline.
  2. Asezonează cu sare și piper, apoi dă-le la cuptor 20 de minute la 170ºC.
  3. Între timp, fierbe pastele cam 8-10 minute în apă cu sare și cu un pic de ulei de măsline.
  4. Pasează leurda împreună cu pătrunjelul, ardeiul iute, usturoiul, adăugând și un pic de ulei, sare și piper. Pune acest sos într-un castron mic.
  5. Transferă pastele pe o farfurie, iar peste ele așază roșiile felii coapte. Servește cu sos verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *