Iahnie de fasole

  • Dificultate: Mică
  • 35 de minute
  • 3 porții

O iahnie de fasole boabe caldă este numai bună când te ia cu frig, indiferent de anotimp. Totuși vrem să fie o mâncare ușoară, așa că de data asta nu punem carne, ci doar turnăm un pic de supă de vită pentru aromă. În rest, aruncăm în tigaie și ceapă, și morcov, și țelină verde, și roșii, ba chiar și o frunză de kale. Și fiindcă vrem o aromă cât mai tradițională, apelăm la frunze proaspete de busuioc.

Ingrediente necesare pentru iahnie de fasole

1 lingură ulei de măsline
1 ceapă, mărunțită
1 morcov, mărunțit
2 tulpini țelină apio, tocate
3-4 căței de usturoi, mărunțiți
1 linguriță fulgi de ardei
1 linguriță sare
piper
2 roșii, cubulețe
1 frunză de kale, bucăți
1/2 cană supă de vită
2 căni supă de legume
350 grame fasole albă la conservă
busuioc proaspăt

Cum să gătești iahnie de fasole

  1. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mic, apoi călește împreună ceapa, morcovul și țelina.
  2. Adaugă usturoiul și fulgii de ardei, asezonează cu sare și piper și amestecă.
  3. Mai adaugă roșiile, bucățile de kale și supa de vită. Amestecă.
  4. Toarnă supa de legume și completează cu fasolea la conservă. Aruncă în tigaie și câteva frunze de busuioc, apoi gătește până se îngroașe compoziția. Servește mâncarea caldă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *