Pateu de casă din carne de porc

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 12 porții

Ia încearcă să nu mai cumperi pateul din comerț. Numai producătorul știe cu adevărat ce mănânci tu acolo. Mai bine consumă pateu făcut chiar de tine. Ai nevoie de ingredientele de mai jos. Nu-ți mai trebuie potențatori de aromă, conservanți și alte minuni din astea. Încearcă numai și spune-ne ce gust are.

Ingrediente necesare pentru pateu de casă din carne de porc

300-350 g fleică de porc, cuburi
200-250 g spată de porc, tăiată bucăți
250 g ficat de porc, tăiat bucăți
boabe de piper
foi de dafin
sare
ulei
1 ceapă, mărunțită
1-2 lingurițe de “7 condimente”
sare
piper
50-60 g unt
1/2 cană supă de vită
pătrunjel

Cum să prepari pateu de casă din carne de porc

  1. Fierbe fleica și spata, respectiv ficatul, în oale separate, asezonând cu boabe de piper, foi de dafin și sare. Lasă să fiarbă 45 de minute.
  2. Călește ceapa într-un pic de ulei.
  3. Pasează carnea împreună cu ceapa călită, cu condimentele, sare și piper după gust. Poți condimenta cum dorești.
  4. Completează cu untul și cu supa de vită și omogenizează.
  5. Servește pe pâine, cu pătrunjel proaspăt deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *