Piept de pui umplut învelit în bacon

Nu vă tentează rețetele cu piept de pui? Avem una pregătită aici special pentru pofticioși! Pieptul de pui este mai întâi umplut cu un amestec de brânză de capră și ardei copți, iar apoi este învelit în….ați ghicit, bacon! Acesta nu acționează doar ca un înveliș exterior, ci și ca un potențator de aromă, împrumutând puiului gustul său sărat și afumat.
Ingrediente necesare pentru piept de pui umplut învelit în bacon
100 grame brânză de capră
2 ardei kapia copți, tăiați subțire
sare
piper
1 linguriță coajă de lămâie
2 piepți de pui, aproximativ 250 grame fiecare
10 felii bacon
Cum să prepari piept de pui umplut învelit în bacon
- Amestecă într-un bol brânza de capră, ardeiul kapia și coaja de lămâie. Asezonează cu sare și piper.
- Așază piepții de pui pe tocătorul de lemn. Taie-i pe mijloc, formând un mic buzunar în interiorul fiecărui piept.
- Adaugă umplutura și sigileaz-o bine. Poți folosi scobitori, dacă este nevoie.
- Învelește fiecare piept de pui folosind 5 felii de bacon.
- Așază-i într-un vas termorezistent și dă-i la cuptor pentru 40 de minute în cuptorul încins la 180 de grade Celsius.