Piept de rață cu sos de rubarbă
Ne-am gândit că un pic de carne de rață nu strică deloc, din când în când. Zis și făcut. Întâi am pregătit un sosuleț dulce-acrișor cu rubarbă, unt și oțet balsamic. Apoi am fript bine la tigaie carnea grasă de rață și în final, am servit-o stropită cu sosul. O nebunie!
Ingrediente necesare pentru piept de rață cu sos de rubarbă
100 g rubarbă, tăiată julienne
2 linguri unt
2 linguri oțet balsamic
1 lingură zahăr brun
⅓ cană supă de vită
150 g piept de rață
condimente chinezești
sare
Cum să prepari piept de rață cu sos de rubarbă
- Topește 1 lingură de unt într-o tigaie și călește rubarba.
- Toarnă oțetul într-o oală la foc mic, adaugă zahărul brun și caramelizează.
- Adaugă supa de vita și gătește 1 minut, amestecând încontinuu.
- Pune și untul rămas și dă în clocot, amestecând.
- Fă câteva tăieturi pe partea cu pielița a pieptului de rață.
- Încinge o tigaie la foc mediu și frige carnea bine pe toate părțile, începând cu partea cu pielița.
- Servește-o stropită cu sosul.