Piept de rață cu sos de rubarbă

  • Dificultate: Mică
  • 30 de minute
  • O porție

Ne-am gândit că un pic de carne de rață nu strică deloc, din când în când. Zis și făcut. Întâi am pregătit un sosuleț dulce-acrișor cu rubarbă, unt și oțet balsamic. Apoi am fript bine la tigaie carnea grasă de rață și în final, am servit-o stropită cu sosul. O nebunie!

Ingrediente necesare pentru piept de rață cu sos de rubarbă

100 g rubarbă, tăiată julienne
2 linguri unt
2 linguri oțet balsamic
1 lingură zahăr brun
1/3 cană supă de vită
150 g piept de rață
condimente chinezești
sare

Piept de rață cu sos de rubarbă - mod de preparare

  1. Topește 1 lingură de unt într-o tigaie și călește rubarba.
  2. Toarnă oțetul într-o oală la foc mic, adaugă zahărul brun și caramelizează.
  3. Adaugă supa de vita și gătește 1 minut, amestecând încontinuu.
  4. Pune și untul rămas și dă în clocot, amestecând.
  5. Fă câteva tăieturi pe partea cu pielița a pieptului de rață.
  6. Încinge o tigaie la foc mediu și frige carnea bine pe toate părțile, începând cu partea cu pielița.
  7. Servește-o stropită cu sosul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *