Piept de rață cu garnitură de cartof și fenicul
Vreți în această seară să încercați un preparat ceva mai rafinat? Haideți să facem un piept de rață. Este o carne care nu doar are un gust nemaipomenit, dar arată și excelent în farfurie. Nu o putem servi chiar cu orice, așa că vom face un piure ceva mai interesant, cu cartofi și fenicul. Acest preparat este unul pe care îl puteți găsi negreșit în meniul oricărui restaurant de top.
Ingrediente necesare pentru piept de rață cu garnitură de cartof și fenicul
350 grame piept de rață
300 ml lapte
1 fenicul
1 cartof mare, tăiat în cubulețe
100 grame iaurt
30 grame unt
sare
piper
Cum să prepari piept de rață cu garnitură de cartof și fenicul
- Crestrează ușor pieptul de rață și așază-l într-o tigaie de fontă. Gătește carnea timp de 5 minute pe ambele părți.
- Transferă tigaia în cuptor pentru încă 5 minute, la 190 de grade Celsius.
- Toarnă laptele într-un vas la foc mic. Adaugă feniculul și fierbe-l timp de 12 minute la foc mic.
- Mută apoi feniculul într-un blender și toarnă 1-2 linguri de lapte fiert.
- Adaugă cartoful tăiat în cubulețe, iaurtul și untul. Asezonează cu sare și piper după gust. Pasează până se omogenizează.
- Servește acest piure cu pieptul de rață.