Piure de năut cu ardei copți

  • Dificultate: Medie
  • 25 de minute
  • 3 porții

Dacă vrei să mai schimbi și tu eternul piure de cartofi, încearcă piureul de năut. Este din zona bucătăriei arabe și îl poți servi cel mai bine cu ardei la cuptor stropiți cu ulei de măsline. Ce fel de ardei vei folosi, lăsăm la latitudinea ta, însă când pasezi năutul e musai să adaugi un pic de supă de vită, suc de lămâie și tahini după pofta inimii.

Ingrediente necesare pentru piure de năut cu ardei copți

mix de ardei (5-6 bucăți)
3 linguri ulei de măsline
sare
350-400 grame năut la conservă
1/2 cană supă de vită
1 lingură suc de lămâie
1/2 cană tahini
2 căței de usturoi, zdrobiți
sare
curry
piper

Cum să gătești piure de năut cu ardei copți

  1. Pune ardeii într-un vas de copt, stropește-i cu 2 linguri de ulei de măsline, sărează-i și dă-i la cuptor 20 de minute la 200ºC.
  2. Pune năutul într-un pahar înalt pentru măsurat, toarnă supa de vită și sucul de lămâie și pasează.
  3. Completează cu tahini și usturoiul și continuă să omogenizezi.
  4. Asezonează cu sare, curry și piper, toarnă uleiul de măsline rămas (1 lingură) și mai amestecă.
  5. Servește piureul și ardeii copți, împreună.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *