Ingrediente necesare pentru piure de năut cu ardei copți
mix de ardei (5-6 bucăți)
3 linguri ulei de măsline
sare
350-400 grame năut la conservă
1/2 cană supă de vită
1 lingură suc de lămâie
1/2 cană tahini
2 căței de usturoi, zdrobiți
sare
curry
piper
Cum să gătești piure de năut cu ardei copți
- Pune ardeii într-un vas de copt, stropește-i cu 2 linguri de ulei de măsline, sărează-i și dă-i la cuptor 20 de minute la 200ºC.
- Pune năutul într-un pahar înalt pentru măsurat, toarnă supa de vită și sucul de lămâie și pasează.
- Completează cu tahini și usturoiul și continuă să omogenizezi.
- Asezonează cu sare, curry și piper, toarnă uleiul de măsline rămas (1 lingură) și mai amestecă.
- Servește piureul și ardeii copți, împreună.