Plăcintă bănățeană

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore și 25 de minute
  • 8 porții

Este foarte posibil ca aceasta să fie una dintre cele mai bune plăcinte din câte există. Da, este plăcinta bănățeană cea pufoasă și gustoasă, făcută cu brânză și telemea de vacă, lapte bătut, ouă și untură! Închipuie-ți numai ce bunătate poate să iasă. Ia încearcă!

Ingrediente necesare pentru plăcintă bănățeană

25 grame drojdie proaspătă

1 lingură zahăr

1 kg făină

600 grame lapte bătut

sare

1 linguriță ulei

250 grame brânză de vaci

100 grame telemea de vacă, rasă

2 ouă

2 lingurițe untură

1 lingură lapte

Cum să prepari plăcintă bănățeană

  1. Fărâmițează drojdia într-un castronaș și amestec-o cu zahărul.
  2. Adaugă și o lingură de făină cu 2 linguri de lapte bătut. Amestecă pâna la omogenizare, apoi lasă deoparte.
  3. Strecoară făina într-un castron mare.
  4. Varsă înăuntru amestecul de drojdie și laptele bătut, sărează și amestecă cu o spatulă.
  5. Transferă amestecul în bolul mixerului pentru aluat și frământă.
  6. Unge un castron încăpător cu uleiul, apoi transferă aluatul în el. Acoperă cu o cârpă sau un prosop de bucătărie și lasă la dospit 50 de minute.
  7. Adaugă într-un castron brânza de vaci, telemeaua și un ou. Omogenizează, apoi lasă deoparte.
  8. Împăturește aluatul de câteva ori, ungându-l în același timp cu untură, apoi întinde-l cu făcălețul astfel încât aibă o grosime de aproximativ 1/2 centimetru.
  9. Taie aluatul în bucăți egale de aproximativ 6 x 6 cm. Nouă ne-au ieșit 16 în cele din urmă.
  10. Adaugă cam o lingură de compoziție de brânză pe fiecare din bucățile de aluat și rulează.
  11. Transferă rulourile într-o tavă de copt încăpătoare. Acoperă cu o cârpă sau un prosop de bucătărie și lasă la odihnit 10 minute.
  12. Amestecă într-un castronaș oul rămas cu laptele, apoi unge rulourile. Dacă mai rămâne din amestecul de brânză, telemea și ou, folosește-l și pe acesta pentru uns.
  13. Bagă la cuptor 40 minute la 185⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *