Plăcintă cu pui și legume

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 8 porții

Odată cu apariția sezonului rece, avem parcă nevoie de mâncăruri cât mai consistente. Astfel, această plăcintă cu pui și legume devine o opțiune serioasă. Cu o umplutură delicioasă și o crustă rumenă și crocantă, plăcinta noastră este pur și simplu delicioasă. Are multe surprize și ingrediente care mai de care mai gustoase, așa că va fi o plăcere să o savurați.

Ingrediente necesare pentru plăcintă cu pui și legume

Pentru amestecul de legume:

50 grame unt

1 ceapă, tocată

1 morcov mare, cubulețe

1 cartof, cubulețe

1 țelină apio, tocată

300 grame piept de pui, cubulețe

150 grame fasole verde

1 linguriță cimbru

sare

piper

50 grame făină

250 ml supă de pui

2 linguri smântână

 

Pentru aluat:

 

200 grame făină

50 grame unt

sare

1 linguriță praf de copt

150 ml lapte

150 grame Cheddar, ras

1 gălbenuș bătut

Cum să prepari plăcintă cu pui și legume

  1. Topește untul într-o cratiță la foc mic. Adaugă ceapa și călește-o până când se înmoaie.
  2. Adaugă morcovul, cartoful și amestecă bine. Adaugă pieptul de pui și țelina, apoi gătește carnea până când se rumenește.
  3. Adaugă fasolea verde, făina și asezonează cu cimbru, sare și piper.
  4. Toarnă supa de pui, smântâna și gătește totul la foc mic timp de 15 minute.
  5. Adaugă făina, untul, praful de copt și un praf de sare într-un blender. Începe să mixezi și toarnă treptat laptele. Formează un aluat.
  6. Întinde aluatul de suprafața de lucru, peste care ai adăugat puțină făină.
  7. Decupează forme rotunde din aluat, folosind un inel de inox cu un diametru de 7-8 cm.
  8. Mută amestecul de carne și legume într-un vas de cuptor.
  9. Adaugă deasupra Cheddar ras și bucățile rotunde de aluat. Unge cu gălbenuș.
  10. Dă totul la cuptor pentru 40 de minute, la 175 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *