Plăcintă cu pui și legume
Odată cu apariția sezonului rece, avem parcă nevoie de mâncăruri cât mai consistente. Astfel, această plăcintă cu pui și legume devine o opțiune serioasă. Cu o umplutură delicioasă și o crustă rumenă și crocantă, plăcinta noastră este pur și simplu delicioasă. Are multe surprize și ingrediente care mai de care mai gustoase, așa că va fi o plăcere să o savurați.
Ingrediente necesare pentru plăcintă cu pui și legume
Pentru amestecul de legume:
50 grame unt
1 ceapă, tocată
1 morcov mare, cubulețe
1 cartof, cubulețe
1 țelină apio, tocată
300 grame piept de pui, cubulețe
150 grame fasole verde
1 linguriță cimbru
sare
piper
50 grame făină
250 ml supă de pui
2 linguri smântână
Pentru aluat:
200 grame făină
50 grame unt
sare
1 linguriță praf de copt
150 ml lapte
150 grame Cheddar, ras
1 gălbenuș bătut
Cum să prepari plăcintă cu pui și legume
- Topește untul într-o cratiță la foc mic. Adaugă ceapa și călește-o până când se înmoaie.
- Adaugă morcovul, cartoful și amestecă bine. Adaugă pieptul de pui și țelina, apoi gătește carnea până când se rumenește.
- Adaugă fasolea verde, făina și asezonează cu cimbru, sare și piper.
- Toarnă supa de pui, smântâna și gătește totul la foc mic timp de 15 minute.
- Adaugă făina, untul, praful de copt și un praf de sare într-un blender. Începe să mixezi și toarnă treptat laptele. Formează un aluat.
- Întinde aluatul de suprafața de lucru, peste care ai adăugat puțină făină.
- Decupează forme rotunde din aluat, folosind un inel de inox cu un diametru de 7-8 cm.
- Mută amestecul de carne și legume într-un vas de cuptor.
- Adaugă deasupra Cheddar ras și bucățile rotunde de aluat. Unge cu gălbenuș.
- Dă totul la cuptor pentru 40 de minute, la 175 de grade Celsius.