Te grăbești? 5 rețete rapide, gata în 20 de minute

Te grăbești 5 rețete rapide, gata în 20 de minute

Ești pe fugă astăzi? Te înțelegem, și tocmai de aceea încercăm să venim în ajutorul tău. Mâncarea este principala noastră sursă de energie, iar de aceea este bine să nu o neglijăm. Și nu, fast-foodul nu este o soluție! Este mult mai sănătos și mai gustos să gătești acasă. Pentru asta ai nevoie de timp, iar această colecție de 5 rețete rapide, gata în 20 de minute, te poate ajuta să găsești acel fel de mâncare ușor și rapid de făcut.  

Mulți dintre noi trăim cu senzația că ziua parcă nu are suficiente ore. Ajungem acasă seara obosiți, iar în frigider nu se găsește mare lucru. Iar chef de gătit nu prea avem. E momentul să ne mobilizăm și să alegem inteligent rețete rapide. Bucatele alese în această colecție se încadrează în aceste criterii și sunt ideale a fi servite ca cină. Iar la final ar trebui să te simți mândru că nu ai ales opțiunea de fast-food sau delivery.

Te grăbești? 5 rețete rapide, gata în 20 de minute

1. Cod pane cu sos de iaurt

Vă plac degețelele de pește sau așa numitele fish-fingers? Noi suntem mari fani ai acestora, și vă recomandăm să îi faceți de la zero în loc să îi cumpărați congelați. Rezultatul final va fi fără îndoială mai gustos și mai sănătos. Ca pește puteți alege codul, care este un pește alb, cărnos și cu oase puține.

2. Chifteluțe din fructe de mare

Aceste chifteluțe sunt foarte ușor de făcut, și s-ar putea să-i ajute pe copii să îndrăgească fructele de mare. Pe lângă acestea, am adăugat și puțină țelină apio, o ceapă, un ardei gras și alte ingrediente care ajută la potențarea gustului. Rezultatul poate părea banal, dar aroma este desăvârșită.

3. Tofu pe grătar cu orez și sos verde

Dacă țineți post, unul dintre lucrurile cele mai complicate este înlocuirea cărnii. Aveți la îndemână un ingredient-minune, și anume tofu. Bine-cunoscut pentru proprietățile lui anti-inflamatorii, tofu poate fi și un ingredient de care să vă fie poftă. L-am gătit pe grătar și l-am servit cu un orez cu turmeric și un sos picant, cu ardei jalapeno și ghimbir.

4. Somon glazurat în sos roșu

Îți place somonul și îl consumi des pentru că știi că e sănătos? Ca să nu te plictisești, învață să-l gătești cât mai variat. Cum ar fi, să-i faci o glazură din sos de roșii, aromată cu usturoi, rozmarin, busuioc și lămâie. Se face extrem de rapid și ușor!

5. Cușcuș cu vită

Dacă vă plac preparatele pline de arome din bucătăria internațională, atunci acesta de jos sigur este pentru voi. Cușcușul este o garnitură excelentă pentru carnea de vită, fiind un produs cu conținut redus de calorii și grăsimi. Veți întâlni numeroase arome interesante în această rețetă, dintre care se remarcă anasonul, fulgii de chili și coriandrul, dar și ingrediente mai neobișnuite precum mărul și baconul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *