Plăcintă învârtită cu brânză

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 12 porții

Ce poate fi mai bun decât o plăcintă caldă scoasă proaspăt din cuptor? Umplută cu brânză sărată de oaie și unsă cu puțină ceapă prăjită, această plăcintă este mai complexă decât pare la prima vedere. În plus, aluatul este făcut în casă, deci gustul va fi unul desăvârșit.

Ingrediente necesare pentru plăcintă învârtită cu brânză

200 ml apă călduță

sare

1 ou

1 kg făină

2 linguri ulei

1 lingură unt

1 ceapă verde, tocată

500 grame brânză de oaie, dată pe răzătoare

 

Cum să gătești plăcintă învârtită cu brânză

  1. Amestecă într-un bol apa călduță cu oul și un praf de sare.
  2. Trece făina printr-o sită direct într-un bol și toarnă uleiul. Amestecă cu o spatulă.
  3. Pornește robotul de bucătărie sau mixerul. Începe să torni amestecul lichid de ou.
  4. Mixează până când obții un aluat lipicios și omogen.
  5. Unge-l pe deasupra cu puțin ulei și acoperă-l cu un prosop.
  6. Topește untul într-o tigaie la foc mediu.
  7. Adaugă ceapa verde și gătește-o timp de 2 minute. Scurge apoi ceapa prăjită într-un bol și las-o deoparte.
  8. Întinde aluatul până când devine atât de subțire încât aproape se vede prin el.
  9. Adaugă brânza de oaie în partea dinspre voi.
  10. Rulează plăcinta și aranjeaz-o în formă de spirală.
  11. Așază plăcinta într-o tavă rotundă și unge-o cu ceapa verde prăjită.
  12. Dă plăcinta la cuptorul încins la 200 de grade Celsius pentru 30 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *