Plăcintar umplut cu carne de vită

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 4 porții

Ceva atât de delicios, mai rar! Această rețetă este pentru ocazii ceva mai speciale. Două jumătăți de dovleac plăcintar sunt coapte și umplute cu un amestec pe bază de carne tocată de vită. În compoziție mai intră și ciuperci, o roșie măricică, un ardei gras și condimente. Totul presărat din belșug cu parmezan ras.

Ingrediente necesare pentru plăcintar umplut cu carne de vită

1 dovleac plăcintar
1 lingură ulei de măsline extra virgin
½ kg carne tocată
1 ceapă, tocată
2-3 căței de usturoi, zdrobiți
4-5 ciuperci, cubulețe
1 roșie, cubulețe
1 ardei gras galben, cubulețe
1 linguriță cimbru
1 linguriță oregano
1 linguriță boia
sare
piper
150 grame parmezan, ras

Cum să prepari plăcintar umplut cu carne de vită

  1. Taie plăcintarul pe din două pe lungime și curăță-l de semințe, apoi bagă-l la cuptor 30 minute la 200ºC.
  2. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie și gătește carnea tocată.
  3. Adaugă ceapa și usturoiul și amestecă, apoi pune ciupercile și gătește 1-2 minute.
  4. Completează cu roșia, ardeiul gras, cimbrul, oregano și boia, asezonează cu sare și piper, apoi mai gătește 15 minute.
  5. Scobește jumătățile de plăcitar de o parte din pulpă și umple-i cu compoziția.
  6. Presară cu parmezan și bagă la cuptor 10 minute la 200ºC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *