Ingrediente necesare pentru plăcintar umplut cu carne de vită
1 dovleac plăcintar
1 lingură ulei de măsline extra virgin
½ kg carne tocată
1 ceapă, tocată
2-3 căței de usturoi, zdrobiți
4-5 ciuperci, cubulețe
1 roșie, cubulețe
1 ardei gras galben, cubulețe
1 linguriță cimbru
1 linguriță oregano
1 linguriță boia
sare
piper
150 grame parmezan, ras
Cum să gătești plăcintar umplut cu carne de vită
- Taie plăcintarul pe din două pe lungime și curăță-l de semințe, apoi bagă-l la cuptor 30 minute la 200ºC.
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie și gătește carnea tocată.
- Adaugă ceapa și usturoiul și amestecă, apoi pune ciupercile și gătește 1-2 minute.
- Completează cu roșia, ardeiul gras, cimbrul, oregano și boia, asezonează cu sare și piper, apoi mai gătește 15 minute.
- Scobește jumătățile de plăcitar de o parte din pulpă și umple-i cu compoziția.
- Presară cu parmezan și bagă la cuptor 10 minute la 200ºC.