Pui Cacciatore

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 2 porții

Puiul Cacciatore sau puiul vânătoresc este o rețetă care își are originea în Italia, dar este cunoscută în mai toată lumea acum. Rețeta cunoaște mai multe variațiuni, având la bază carnea de pui sau de iepure, și un sos de roșii plin de arome. Acesta este aromat cu vermut, măsline și usturoi, fiind un adevărat deliciu!

Ingrediente necesare pentru pui Cacciatore

2 linguri de ulei

500 grame copănele de pui

1 ceapă, tocată

2 căței de usturoi, tocați

1 linguriță boia iute

1/2 ardei iute, felii subțiri

250 grame roșii la conservă

1 lingură pastă de tomate

120 ml vermut

1 lingură suc de lămâie

1 linguriță boia dulce

75 grame măsline verzi, fără sâmburi

 

Pui Cacciatore - mod de preparare

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă copănelele de pui și rumenește-le timp de 10 minute în tigaie.
  2. Scoate copanele, iar în grăsimea rămasă, adaugă ceapă, usturoi, boia iute și ardei iute. Amestecă bine și călește timp de 2 minute.
  3. Adaugă sosul de roșii, pasta de tomate și toarnă vermutul. Amestecă până omogenizezi.
  4. Adaugă din nou copanele și ai grijă să le acoperi cu sos. Acoperă tigaia cu un capac și redu flacăra puțin.
  5. Gătește totul timp de 30 de minute.
  6. Adaugă sucul de lămâie, boiaua dulce și măslinele verzi. Ține tigaia pe foc încă 1-2 minute.
  7. Poți servi preparatul cu mămăliguță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *