Ingrediente necesare pentru pui Cacciatore
2 linguri de ulei
500 grame copănele de pui
1 ceapă, tocată
2 căței de usturoi, tocați
1 linguriță boia iute
½ ardei iute, felii subțiri
250 grame roșii la conservă
1 lingură pastă de tomate
120 ml vermut
1 lingură suc de lămâie
1 linguriță boia dulce
75 grame măsline verzi, fără sâmburi
Cum să gătești pui Cacciatore
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă copănelele de pui și rumenește-le timp de 10 minute în tigaie.
- Scoate copanele, iar în grăsimea rămasă, adaugă ceapă, usturoi, boia iute și ardei iute. Amestecă bine și călește timp de 2 minute.
- Adaugă sosul de roșii, pasta de tomate și toarnă vermutul. Amestecă până omogenizezi.
- Adaugă din nou copanele și ai grijă să le acoperi cu sos. Acoperă tigaia cu un capac și redu flacăra puțin.
- Gătește totul timp de 30 de minute.
- Adaugă sucul de lămâie, boiaua dulce și măslinele verzi. Ține tigaia pe foc încă 1-2 minute.
- Poți servi preparatul cu mămăliguță!