7 rețete delicioase pentru masa de Revelion

7 rețete delicioase pentru masa de Revelion

Dragilor, anul 2019 se apropie cu pași repezi spre final, așa că ușor ușor ne pregătim pentru petrecerea de Revelion! Dacă ați ales să îl petreceți acasă cu prietenii sau rudele, fără îndoială că trebuie să pregătiți și o masă copioasă. Una reușită poate fi chiar highlight-ul petrecerii de Revelion. Rămâneți cu noi să vedeți ce sugestii de bunătăți v-am pregătit!

Există numeroase tradiții în legătură cu trecerea dintre ani. Ne vom referi astăzi la cele culinare, și se spune că în seara de Revelion trebuie să mănânci alimente precum peștele, fasolea, verdețuri, și inclusiv fructe precum strugurii și rodia. Am încercat să le respectăm, dar și să aducem în față rețete care spunem noi, se potrivesc de minune la o masă festivă.

8 rețete delicioase pentru masa de Revelion

1.Salată de fasole boabe cu sos de muștar

Începem masa de Revelion cu o salată de fasole, rapidă, gustoasă și sănătoasă. Când vine vorba de fasolea boabe lucrurile se complică puțin în sensul că trebuie fiartă în 2-3 ape pentru a ne bucura pe deplin de beneficiile ei. Facem la fel și acum și îi dăm gust gătind-o împreună cu morcovi, ceapă și păstârnac. Vom servi fasolea cu gogoșar în oțet, ceapă roșie și un mic dressing.

Salată de fasole boabe cu sos de muștar

2.Salată cu somon, fasole verde și ou

Această salată are atât somon, cât și fasole verde, deci se potrivește de minune pentru masa de Revelion. Somonul este gătit la abur, deci se adresează celor care mănâncă mai sănătos. Am adăugat și un dressing ușurel, cu puțin iaurt grecesc și câteva măsline. Vă invităm la masă!

Salată cu somon, fasole verde și ou

3.Friptură Ștefania

Trecem acum la felul principal, unde v-am pregătit ceva spectaculos. Cunoscut sub numele de friptură sau ruladă Ștefania, acest drob de vită este plin de savoare, și este numai bun a fi servit de sărbători. Pentru a face drobul mai consistent, am adăugat și câteva ouă fierte, fiindcă exact așa o cere această rețetă tradițională.

4.Ceafă de porc rumenită în pastă de ardei kapia

Vreți să pregătiți o friptură bună pentru masa de Revelion? Perfect, fiindcă avem aici exact ce vă trebuie. Ceafa de porc este numai bună rumenită la cuptor, mai ales atunci când îi pregătim și o glazură picantă. Datorită aspectului, acest preparat este excelent pentru o masă festivă!

Ceafă de porc rumenită în pastă de ardei kapia

5.Ruladă de ciocolată cu zmeură

Acum că am încheiat cu partea sărată, trecem și la un preparat dulce.. Astfel, cu aceasta rețetă le veți spune la revedere ruladelor gata ambalate din comerț. Blatul este unul pufos de ciocolată, iar umplutura este una fină cu frișcă. Iar dacă veți adăuga și puțină zmeură sau fructe de pădure, satisfacția este garantată!

Ruladă de ciocolată cu zmeură

6.Chec Bundt cu struguri și prune uscate

Tot vă povesteam de struguri, așa că haideți să vedeți ce v-am pregătit! Checul Bundt este tot un chec, doar că tava pentru copt are o formă mai specială. Prin urmare nu vă speriați de numele rețetei. Vom îmbogăți checul nostru cu struguri suculenți și prune uscate, care nu numai că îl vor face mai gustos, dar îi vor face textura mai interesantă.

Chec Bundt cu struguri și prune uscate

7.Gin tonic cu fructe de pădure

Va trebui să și bem ceva de Revelion, și nu ne mai plac băuturile obișnuite, așa că am preparat una după bunul plac. Vreți un cocktail pe bază de gin un pic mai ieșit din tipare? Folosiți, de exemplu, un gin cu aromă de gutui și adăugați fructe de pădure. Intensificați aroma și mai mult cu un pic de busuioc. Bineînțeles, completați cu apă tonică.

Gin tonic cu fructe de pădure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *