Pui întreg la cuptor cu sos de mentă și spanac

  • Dificultate: Mică
  • 1 oră și 15 minute
  • 4 porții

Vreți să gătiți ceva gustos astăzi? De ce nu un pui întreg la cuptor? Cuptorul va scoate la iveală toate aromele cărnii și o va rumeni la perfecție. Veți avea nevoie și de o garnitură, și nu sunt puține acelea pe care le puteți alege. Noi am mers pe un sos interesant, cu spanac sotat în unt, mentă și pătrunjel. Multe arome care vor da cărnii de pui un gust nemaipomenit!

Ingrediente necesare pentru pui întreg la cuptor cu sos de mentă și spanac

1 pui întreg

1 lingură ulei de măsline

sare

piper

1 lingură unt

1 ceapă verde, tocată

2 căței usturoi, felii subțiri

½ ardei iute, tocat

1 mână spanac

1 lingură oțet

1 legătură mentă

1 legătură pătrunjel, tocat

 

Cum să prepari pui întreg la cuptor cu sos de mentă și spanac

  1. Unge puiul cu ulei de măsline și masează-l bine cu sare și piper.
  2. Mută-l într-un vas termorezistent și dă-l la cuptor pentru o oră, la 180 de grade Celsius.
  3. Încinge o tigaie la foc mic, adaugă untul și topește-l.
  4. Adaugă ceapa verde, usturoiul și ardeiul iute. Călește timp de 5 minute. Adaugă spanacul și sotează-l timp de 2 minute.
  5. Adaugă spanacul, oțetul, menta și pătrunjelul într-un blender. Asezonează cu sare și piper după gust.
  6. Pasează cu blenderul până obții un sos omogen.
  7. Scoate puiul din cuptor și servește-l cu sosul de verdețuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *