Ingrediente necesare pentru pui întreg la cuptor cu sos de mentă și spanac
1 pui întreg
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
1 lingură unt
1 ceapă verde, tocată
2 căței usturoi, felii subțiri
½ ardei iute, tocat
1 mână spanac
1 lingură oțet
1 legătură mentă
1 legătură pătrunjel, tocat
Cum să gătești pui întreg la cuptor cu sos de mentă și spanac
- Unge puiul cu ulei de măsline și masează-l bine cu sare și piper.
- Mută-l într-un vas termorezistent și dă-l la cuptor pentru o oră, la 180 de grade Celsius.
- Încinge o tigaie la foc mic, adaugă untul și topește-l.
- Adaugă ceapa verde, usturoiul și ardeiul iute. Călește timp de 5 minute. Adaugă spanacul și sotează-l timp de 2 minute.
- Adaugă spanacul, oțetul, menta și pătrunjelul într-un blender. Asezonează cu sare și piper după gust.
- Pasează cu blenderul până obții un sos omogen.
- Scoate puiul din cuptor și servește-l cu sosul de verdețuri!