Ciorbă de coaste de porc
Știm sigur că vă plac ciorbele, așa că haideți astăzi să lucrăm puțin la una tradițional românească. Și extrem de gustoasă de asemenea! Coastele folosite în ciorbă sunt un deliciu, iar dacă sunt afumate, și mai bine. Folosește cât mai multe legume la această ciorbă (nu există restricții), și dă-i un plus de savoare acrind-o cu borș și adăugând multă verdeață.
Ingrediente necesare pentru ciorbă de coaste de porc
1 kg coaste de porc
1.5 litri apă caldă
1 lingură ulei
1 ardei iute
1 ceapă, tocată
2 morcovi, felii subțiri
½ țelină, tocată
sare
piper
2 cartofi, cubulețe
1 ardei gras roșu, tocat
200 grame fasole galbenă
250 ml suc de roșii
250 ml borș
tarhon
pătrunjel
Cum să prepari ciorbă de coaste de porc
- Pune o cratiță la foc potrivit, adaugă coastele și toarnă apa caldă.
- Adaugă uleiul și ardeiul iute.
- Acoperă cu un capac și fierbe timp de 40 de minute.
- Adaugă ceapa, morcovii, țelina și asezonează cu sare și piper. Fierbe din nou cu capac, de data asta 15 minute.
- Adaugă cartofii, ardeiul gras și fierbe încă 10 minute.
- Adaugă fasolea galbenă și toarnă sucul de roșii și borșul.
- Adaugă tarhon și pătrunjel. Amestecă ciorba și ia-o de pe foc.