Pulpe de pui dezosate cu orz

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 2 porții

Orzul este din nou un ingredient la modă, așa că ne-am gândit să îl folosim și noi astăzi. L-am combinat cu pulpe de pui pentru că ne plac foarte mult, și am făcut o mâncărică delicioasă. Gustul este dat și de condimente, iar pentru aceasta am folosit destul de multe!

Ingrediente necesare pentru pulpe de pui dezosate cu orz

1 lingură ulei de măsline
4 căței de usturoi, zdrobiți
1 ceapă roșie, feliată
400 g pulpe de pui, dezosate
fulgi de ardei
sare
piper
rozmarin
cimbru
200 g orz
apă
parmezan

Cum să prepari pulpe de pui dezosate cu orz

  1. Încinge jumătate din ulei într-o cratiță potrivită pentru cuptor. Adaugă ceapa, usturoiul și pulpele de pui.
  2. Asezonează cu sare, piper, fulgi de ardei și rozmarin. Adaugă câteva crenguțe de cimbru, uleiul de măsline rămas și gătește pulpele timp de 10 minute.
  3. Întoarce-le pe partea cealaltă și asezonează-le din nou, apoi ține-le pe foc încă 15 minute.
  4. Scoate pulpele de pui și lasă-le deoparte.
  5. Adaugă orzul, asezonează cu sare și piper și toarnă o cană de apă.
  6. Acoperă cratița cu un capac și fierbe orzul timp de 15 minute.
  7. Introdu din nou pulpele de pui și dă cratița la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade Celsius.
  8. Scoate cratița din cuptor și dacă vrei, presară puțin parmezan ras și pătrunjel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *