Pulpe de pui dezosate cu orz
Orzul este din nou un ingredient la modă, așa că ne-am gândit să îl folosim și noi astăzi. L-am combinat cu pulpe de pui pentru că ne plac foarte mult, și am făcut o mâncărică delicioasă. Gustul este dat și de condimente, iar pentru aceasta am folosit destul de multe!
Ingrediente necesare pentru pulpe de pui dezosate cu orz
1 lingură ulei de măsline
4 căței de usturoi, zdrobiți
1 ceapă roșie, feliată
400 g pulpe de pui, dezosate
fulgi de ardei
sare
piper
rozmarin
cimbru
200 g orz
apă
parmezan
Cum să prepari pulpe de pui dezosate cu orz
- Încinge jumătate din ulei într-o cratiță potrivită pentru cuptor. Adaugă ceapa, usturoiul și pulpele de pui.
- Asezonează cu sare, piper, fulgi de ardei și rozmarin. Adaugă câteva crenguțe de cimbru, uleiul de măsline rămas și gătește pulpele timp de 10 minute.
- Întoarce-le pe partea cealaltă și asezonează-le din nou, apoi ține-le pe foc încă 15 minute.
- Scoate pulpele de pui și lasă-le deoparte.
- Adaugă orzul, asezonează cu sare și piper și toarnă o cană de apă.
- Acoperă cratița cu un capac și fierbe orzul timp de 15 minute.
- Introdu din nou pulpele de pui și dă cratița la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade Celsius.
- Scoate cratița din cuptor și dacă vrei, presară puțin parmezan ras și pătrunjel.