Ruladă de porc cu mere și spanac

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 20 de minute
  • 4 porții

Savuros, cărnos, și cu o umplutură delicioasă! Cam așa am putea rezuma pe scurt acest preparat. Este un mușchi de porc umplut cu măr, spanac și ciuperci. Ca o sugestie de servire, vă recomandăm să serviți rulada în felii subțiri.

Ingrediente necesare pentru ruladă de porc cu mere și spanac

 Pentru baby spanac:

 

1 lingură unt

75 grame baby spanac

Sare

Piper

 

 

Pentru amestecul de măr și ciuperci

 

2 lingurițe ulei de măsline

1 ceapă, tăiată cubulețe

2 căței usturoi, zdrobiți

1 lingură unt

30 grame ciuperci deshidratate

2 mere, tăiate cubulețe

1 linguriță cimbru

1 linguriță rozmarin

2 lingurițe coniac

 

 

 Pentru rulada de porc:

 

900 grame mușchi de porc

Sare

Piper

1 lingură ulei de măsline

75 ml vin alb

75 ml supă de pui

Cum să prepari ruladă de porc cu mere și spanac

 

  1. Pentru baby spanac : Topiți untul într-o tigaie la foc mic. Adăugați spanacul și presărați puțină sare și piper. Gătiți spanacul până scade.
  2. Pentru amestecul de măr și ciuperci: Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie la foc mic. Adăugați ceapa și usturoiul. Gătiți și amestecați până când ceapa se înmoaie.
  3. Adăugați untul și amestecați până se topește.
  4. Adăugați ciupercile, merele, cimbru, rozmarin și amestecați bine. Gătiți timp de 2 minute.
  5. Adăugați coniacul și gătiți încă 2 minute.
  6. Mușchiul de porc se așază pe un blat de lemn. Acesta se taie pe mijloc dar nu până la capăt, ci atât cât e nevoie ca să despicați carnea și să faceți loc pentru umplutură. Bateți-o cu un ciocănel de șnițele și condimentați cu sare și piper.
  7. Adăugați umplutura și rulați mușchiul în jurul ei. Legați cu o sfoară pentru a-i da formă preparatului.
  8. Așezați rulada într-o tavă de cuptor și turnați uleiul de măsline, vinul, și supă de pui.
  9. Dați tava la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *