Ruladă de porc cu mere și spanac

Savuros, cărnos, și cu o umplutură delicioasă! Cam așa am putea rezuma pe scurt acest preparat. Este un mușchi de porc umplut cu măr, spanac și ciuperci. Ca o sugestie de servire, vă recomandăm să serviți rulada în felii subțiri.
Ingrediente necesare pentru ruladă de porc cu mere și spanac
Pentru baby spanac:
1 lingură unt
75 grame baby spanac
Sare
Piper
Pentru amestecul de măr și ciuperci
2 lingurițe ulei de măsline
1 ceapă, tăiată cubulețe
2 căței usturoi, zdrobiți
1 lingură unt
30 grame ciuperci deshidratate
2 mere, tăiate cubulețe
1 linguriță cimbru
1 linguriță rozmarin
2 lingurițe coniac
Pentru rulada de porc:
900 grame mușchi de porc
Sare
Piper
1 lingură ulei de măsline
75 ml vin alb
75 ml supă de pui
Cum să prepari ruladă de porc cu mere și spanac
- Pentru baby spanac : Topiți untul într-o tigaie la foc mic. Adăugați spanacul și presărați puțină sare și piper. Gătiți spanacul până scade.
- Pentru amestecul de măr și ciuperci: Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie la foc mic. Adăugați ceapa și usturoiul. Gătiți și amestecați până când ceapa se înmoaie.
- Adăugați untul și amestecați până se topește.
- Adăugați ciupercile, merele, cimbru, rozmarin și amestecați bine. Gătiți timp de 2 minute.
- Adăugați coniacul și gătiți încă 2 minute.
- Mușchiul de porc se așază pe un blat de lemn. Acesta se taie pe mijloc dar nu până la capăt, ci atât cât e nevoie ca să despicați carnea și să faceți loc pentru umplutură. Bateți-o cu un ciocănel de șnițele și condimentați cu sare și piper.
- Adăugați umplutura și rulați mușchiul în jurul ei. Legați cu o sfoară pentru a-i da formă preparatului.
- Așezați rulada într-o tavă de cuptor și turnați uleiul de măsline, vinul, și supă de pui.
- Dați tava la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade Celsius.