Ruladă de pui umplută cu anșoa
Cum putem face o ruladă de pui delicioasă? Haideți să începem cu începutul. Mai întâi, alegem carnea. Lăsăm pieptul de pui deoparte astăzi și folosim pulpe dezosate, ce au o aroma mult mai bogată. Apoi, vine alegerea umpluturii. Am folosit una puțin mai excentrică cu ceapă călită, file de anșoa și numeroase mirodenii. Gustul sărat și aromat al acesteia s-a potrivit de minune cu savoarea pulpelor de pui.
Ingrediente necesare pentru ruladă de pui umplută cu anșoa
2 linguri ulei
1 ceapă, tocată
2 căței usturoi, zdrobiți
6 file de anșoa
rozmarin proaspăt
½ linguriță fulgi de ardei iute
piper
coajă de lămâie
8 pulpe de pui dezosate
sare
4 roșii cherry
1 lingură ulei de măsline
Cum să prepari ruladă de pui umplută cu anșoa
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa, usturoiul și călește-le timp de 2 minute.
- Adaugă fileurile de anșoa, puțin rozmarin și fulgii de ardei. Asezonează cu piper și coajă de lămâie. Gătește la foc mic timp de 3 minute.
- Bate pulpele dezosate folosind un ciocănel pentru șnițele.
- Așază-le apoi pe un tocător ușor suprapuse. Întinde umplutura de anșoa peste pulpe.
- Apucă pulpele dintr-o parte și rulează-le ușor către partea opusă. Astfel vei obține o ruladă, pe care o vei strânge bine cu o sfoară.
- Așază rulada într-o tavă de cuptor împreună cu roșiile cherry și câteva fire de rozmarin proaspăt.
- Stropește-o cu puțin ulei de măsline și asezonează cu sare și piper după gust.
- Dă rulada la cuptor pentru 45 de minute, la 190 de grade Celsius.
- Poftă bună!