Ruladă de pui umplută cu anșoa

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 15 minute
  • 4 porții

Cum putem face o ruladă de pui delicioasă? Haideți să începem cu începutul. Mai întâi, alegem carnea. Lăsăm pieptul de pui deoparte astăzi și folosim pulpe dezosate, ce au o aroma mult mai bogată. Apoi, vine alegerea umpluturii. Am folosit una puțin mai excentrică cu ceapă călită, file de anșoa și numeroase mirodenii. Gustul sărat și aromat al acesteia s-a potrivit de minune cu savoarea pulpelor de pui.

Ingrediente necesare pentru ruladă de pui umplută cu anșoa

2 linguri ulei

1 ceapă, tocată

2 căței usturoi, zdrobiți

6 file de anșoa

rozmarin proaspăt

½ linguriță fulgi de ardei iute

piper

coajă de lămâie

8 pulpe de pui dezosate

sare

4 roșii cherry

1 lingură ulei de măsline

Cum să prepari ruladă de pui umplută cu anșoa

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa, usturoiul și călește-le timp de 2 minute.
  2. Adaugă fileurile de anșoa, puțin rozmarin și fulgii de ardei. Asezonează cu piper și coajă de lămâie. Gătește la foc mic timp de 3 minute.
  3. Bate pulpele dezosate folosind un ciocănel pentru șnițele.
  4. Așază-le apoi pe un tocător ușor suprapuse. Întinde umplutura de anșoa peste pulpe.
  5. Apucă pulpele dintr-o parte și rulează-le ușor către partea opusă. Astfel vei obține o ruladă, pe care o vei strânge bine cu o sfoară.
  6. Așază rulada într-o tavă de cuptor împreună cu roșiile cherry și câteva fire de rozmarin proaspăt.
  7. Stropește-o cu puțin ulei de măsline și asezonează cu sare și piper după gust.
  8. Dă rulada la cuptor pentru 45 de minute, la 190 de grade Celsius.
  9. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *