Salam de biscuiți cu migdale

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 20 de minute
  • 4 porții
Salam de biscuiți cu migdale

Ai încercat vreodată să prepari așa-numitul salam de biscuiți? Ai nevoie de doar câteva ingrediente și cam de 80 de minute la dispoziție. Noi, pe lângă ciocolată, unt și smântâna pentru gătit, am mai folosit portocală confiată, ghimbir și migdale tocate. Am vrut să facem din ceva bun, ceva încă și mai special și ne-a ieșit. Încearcă și tu, nu amâna.

Ingrediente

120 grame ciocolată neagră, bucăți
1/4 cană smântână pentru gătit
90 grame unt
200 grame biscuiți cu ghimbir, mărunțiți
60 grame portocală confiată
1/2 cană migdale tocate

Etape

  1. Umple o oală pe jumătate cu apă și pune-o la foc mic. Așază deasupra un castron termorezistent în care pune ciocolata neagră, smântâna și untul.
  2. Gătește astfel, amestecând încontinuu.
  3. Adaugă biscuiții într-un castron și toarnă ciocolata topită peste ei. Adaugă portocala confiată și migdalele, apoi amestecă.
  4. Transferă compoziția pe hârtie de copt, dă-i o formă cilindrică și rulează. Înfășoară ruloul în plastic și lasă la frigider 60 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *