Salată de morcovi și năut

  • Dificultate: Foarte mică
  • 10 minute
  • O porție

Chiar dacă o salată se poate face în doi timpi și trei mișcări, nu înseamnă că nu poți fi creativ. De exemplu, poți folosi morcov tăiat în fâșii subțiri cu năut la conservă. Poți introduce în amestec, printre altele, semințe de dovleac trase un pic la tigaie. Poți da gust cu un dressing rapid, dar făcut „cum trebuie”. Vezi mai jos.

Ingrediente necesare pentru salată de morcovi și năut

¼ cană semințe de dovleac
1 lingură oțet de sherry
2-3 lingurițe ulei de măsline extra virgin
2-3 căței de usturoi, zdrobiți
sare
piper
½ cană năut la conservă
1 morcov, tăiat în fâșii subțiri
1 tulpină țelină Apio, tocată
2 cepe verzi, tăiate în bucăți mai mari
1 lingură mărar, tocat

Cum să prepari salată de morcovi și năut

  1. Prăjește semințele de dovleac 1-2 minute.
  2. Într-un castron mic, amestecă oțetul cu uleiul și usturoiul, adăugând sare și piper după gust.
  3. Amestecă împreună năutul cu morcovul, țelina, ceapa verde, mărarul și semințele de dovleac prăjite, stropind totul cu dressingul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *