Ruladă din piept de curcan

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 25 de minute
  • 6 porții

Un preparat numai bun pentru o masă în familie, această ruladă este plină de savoare. Cu o umplutură de cârnați și jumări de porc nici nu avea cum să fie altfel. Pe lângă carne, mai adăugăm puține nuci, fistic și merișoare uscate. Astfel, textura va fi puțin mai crocantă, iar gustul se va duce ușor înspre cel dulce.

Ingrediente necesare pentru ruladă din piept de curcan

100 grame jumări de porc

5 linguri merișoare

3 linguri fistic, mărunțit

1 lingură cimbru, tocat

200 grame cârnați

2 cepe, tocate

2 linguri nuci, mărunțite

1 lingură salvie, tocată

sare

piper

2 linguri pesmet

700 grame piept de curcan

1 lingură ulei de măsline

sos brun (opțional)

Cum să prepari ruladă din piept de curcan

  1. Pasează jumările de porc într-un blender mare, apoi mută-le într-un bol mare. Adaugă 3 linguri merișoare, fistic și cimbru. Amestecă bine.
  2. Taie învelișul cârnaților și scoate carnea din ei.
  3. Încinge o lingură de ulei și începe să gătești carnea din cârnați. Rumenește-o.
  4. Adaugă ceapa tocată, merișoarele rămase și ține pe foc timp de 1 minut.
  5. Adaugă nucile și asezonează cu salvie, sare și piper. Adaugă pesmetul și ține preparatul pe foc încă 1 minut.
  6. Așază pieptul de curcan pe un tocător de lemn și desfă-l pentru a face loc umpluturii.
  7. Bate-l cu un ciocănel pentru șnițele pentru a subția carnea.
  8. Asezonează curcanul cu sare și piper, apoi întinde umplutura peste carne.
  9. Folosește o folie de plastic și rulează carnea înspre capătul ei opus.
  10. Leagă rulada cu sfoară și mută-o într-un vas de cuptor.
  11. Unge carnea cu puțin ulei de măsline și dă-o la cuptor pentru 45 de minute, la 190 de grade Celsius.
  12. La final, poți unge carnea cu un sos și să o acoperi cu compoziția de jumări și fistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *