Ingrediente necesare pentru ruladă din piept de curcan
100 grame jumări de porc
5 linguri merișoare
3 linguri fistic, mărunțit
1 lingură cimbru, tocat
200 grame cârnați
2 cepe, tocate
2 linguri nuci, mărunțite
1 lingură salvie, tocată
sare
piper
2 linguri pesmet
700 grame piept de curcan
1 lingură ulei de măsline
sos brun (opțional)
Cum să gătești ruladă din piept de curcan
- Pasează jumările de porc într-un blender mare, apoi mută-le într-un bol mare. Adaugă 3 linguri merișoare, fistic și cimbru. Amestecă bine.
- Taie învelișul cârnaților și scoate carnea din ei.
- Încinge o lingură de ulei și începe să gătești carnea din cârnați. Rumenește-o.
- Adaugă ceapa tocată, merișoarele rămase și ține pe foc timp de 1 minut.
- Adaugă nucile și asezonează cu salvie, sare și piper. Adaugă pesmetul și ține preparatul pe foc încă 1 minut.
- Așază pieptul de curcan pe un tocător de lemn și desfă-l pentru a face loc umpluturii.
- Bate-l cu un ciocănel pentru șnițele pentru a subția carnea.
- Asezonează curcanul cu sare și piper, apoi întinde umplutura peste carne.
- Folosește o folie de plastic și rulează carnea înspre capătul ei opus.
- Leagă rulada cu sfoară și mută-o într-un vas de cuptor.
- Unge carnea cu puțin ulei de măsline și dă-o la cuptor pentru 45 de minute, la 190 de grade Celsius.
- La final, poți unge carnea cu un sos și să o acoperi cu compoziția de jumări și fistic.