Sandviș cu porc aromat și bacon

  • Dificultate: Medie
  • 20 de minute
  • 2 porții

În loc să mănânci separat o friptură de porc cu salată și pâine, ce-ai spune de niște sandvișuri care au toate acestea? Avantajul este că le poți lua la pachet. Nu te-am convins? Dar dacă îți spunem că porcul e gătit în stil chinezesc, cu sos de soia, ghimbir și ardei iute?

Ingrediente necesare pentru sandviș cu porc aromat și bacon

1 lingură ulei

300 grame mușchiuleț de porc, tăiat cubulețe

2 centimetri rădăcină de ghimbir, curățată de coajă și tăiată cubulețe mici

sare

3 linguri sos de soia

½ linguriță pudră de usturoi

100 grame ciuperci, tăiate în sferturi

1 ardei iute, tăiat felii subțiri

2 cepe verzi, feliate

6 felii bacon

2 ciabatta

4 linguri sos barbecue

4 felii salată verde, tăiate fâșii

4 felii brânză topită

Cum să prepari sandviș cu porc aromat și bacon

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
  2. Adaugă cuburile de porc și gătește-le 7-8 minute, amestecând frecvent.
  3. Adaugă ghimbirul și presară sare. Amestecă.
  4. Adaugă sosul de soia și gătește 30 de secunde, apoi adaugă pudra de usturoi și ciupercile. Gătește 2-3 minute, amestecând.
  5. Adaugă ardeiul iute și cepa verde. Mai amestecă puțin, apoi pune totul într-un bol.
  6. Pune feliile de bacon în aceeași tigaie și prăjește-le pe ambele părți până când devin crocante. Scoate-le pe prosoape de bucătărie, ca să absoarbă grăsimea în exces.
  7. Taie pâinea ciabatta în jumătăți, pe orizontală. Pune pe feliile de jos sos barbecue, apoi salată verde, cubulețe de porc și ciuperci gătite, brânză topită, salată verde, felii de bacon și încă puțin sos barbecue.
  8. Acoperă sandvișurile cu partea de deasupra a pâinii ciabatta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *