Supă cu găluște
„Nu știu alții cum sunt”, dar mie supa cu găluște îmi amintește de copilărie. Cu siguranță nu sunt singurul, însă indiferent de cum stau lucrurile cu voi, o astfel de supă poate fi incredibil de bună și, în plus, reprezintă o armă importantă în arsenalul împotriva răcelii și frigului. Se poate servi alături de carnea fiartă, curățată de oase.
Ingrediente necesare pentru supă cu găluște
1 pui, porționat
apă
sare
3 morcovi, tăiați pe jumătate pe lung
2 cepe
1 țelină, tăiată în patru
1 păstârnac, tăiat în bucăți
3 ouă
½ cană griș
1 lingură ulei
2 linguri pătrunjel, tocat
Cum să prepari supă cu găluște
- Pune puiul porționat într-o oală încăpătoare și toarnă apă deasupra cât să acopere puiul. Sărează și fierbe 40 de minute.
- Pe parcursul fierberii înlătură spuma formată.
- Adaugă morcovii, cepele, țelina și păstârnacul. Acoperă și fierbe încă 20 de minute, apoi îndepărtează carnea și legumele.
- Compoziția pentru găluște: Adaugă într-un castron ouăle cu uleiul și puțină sare. Bate-le constant, adăugând treptat și grișul, până la omogenizare.
- Umple o oală cu apă pe jumătate, săreaz-o și dă-o în clocot.
- Adaugă câte o lingură de compoziție în oală până o pui pe toată.
- Acoperă și fierbe 15 minute.
- Transferă găluștele în supa de la legume și pui, asezonează cu pătrunjelul și servește.