Supă cu găluște

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 40 de minute
  • 4 porții

„Nu știu alții cum sunt”, dar mie supa cu găluște îmi amintește de copilărie. Cu siguranță nu sunt singurul, însă indiferent de cum stau lucrurile cu voi, o astfel de supă poate fi incredibil de bună și, în plus, reprezintă o armă importantă în arsenalul împotriva răcelii și frigului. Se poate servi alături de carnea fiartă, curățată de oase.

Ingrediente necesare pentru supă cu găluște

1 pui, porționat

apă

sare

3 morcovi, tăiați pe jumătate pe lung

2 cepe

1 țelină, tăiată în patru

1 păstârnac, tăiat în bucăți

3 ouă

½ cană griș

1 lingură ulei

2 linguri pătrunjel, tocat

Cum să prepari supă cu găluște

  1. Pune puiul porționat într-o oală încăpătoare și toarnă apă deasupra cât să acopere puiul. Sărează și fierbe 40 de minute.
  2. Pe parcursul fierberii înlătură spuma formată.
  3. Adaugă morcovii, cepele, țelina și păstârnacul. Acoperă și fierbe încă 20 de minute, apoi îndepărtează carnea și legumele.
  4. Compoziția pentru găluște: Adaugă într-un castron ouăle cu uleiul și puțină sare. Bate-le constant, adăugând treptat și grișul, până la omogenizare.
  5. Umple o oală cu apă pe jumătate, săreaz-o și  dă-o în clocot.
  6. Adaugă câte o lingură de compoziție în oală până o pui pe toată.
  7. Acoperă și fierbe 15 minute.
  8. Transferă găluștele în supa de la legume și pui, asezonează cu pătrunjelul și servește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *