Supă de praz

  • Dificultate: Mică
  • 30 de minute
  • 2 porții

Prazul este o legumă populară la noi (mai ales în zona Olteniei), care se potrivește la multe feluri de mâncare. Am pregătit astăzi o supă de legume, cu prazul în prim-plan, dar și cu alte ingrediente interesante. Supa este foarte rapidă și ușor de făcut, astfel încât nu aveți nicio scuză să nu vă apucați de treabă.

Ingrediente necesare pentru supă de praz

1 lingură unt

1 praz, felii subțiri

2 morcovi, felii subțiri

1 țelină apio, felii subțiri

1 litru supă de legume

2 foi de dafin

sare

piper

1 lingură suc de lămâie

1 mână pătrunjel, tocat

Supă de praz - mod de preparare

  1. Topește untul într-o cratiță încinsă la foc mediu.
  2. Adaugă prazul, morcovii și țelina apio.
  3. Toarnă supa de legume și amestecă bine.
  4. Asezonează cu foi de dafin, sare și piper.
  5. Gătește la foc mic timp de 20 de minute.
  6. Adaugă suc de lămâie și pătrunjel tocat.
  7. Ține pe foc încă 1-2 minute.
  8. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *