Supă Hamburger
Supă Hamburger? Nu e chiar cel mai obișnuit preparat. Dar dacă vă plac fusion-urile culinare și experiențele inedite, această rețetă poate fi pentru voi. Nu avem un hamburger clasic cu chiflă și brânză, dar am denumit această supă așa fiindcă ne-a adus aminte de celebrul preparat american. Este foarte gustoasă, credeți-ne pe cuvânt!
Ingrediente necesare pentru supă Hamburger
2 linguri ulei
300 grame carne tocată de vită
2 linguri pastă de tomate
sare
1 ceapă mare, tăiată în patru
2 morcovi, feliați
150 grame porumb
1 l apă
2 roșii, tocate
piper
Cum să prepari supă Hamburger
- Încinge o lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu și adaugă carnea de vită.
- Gătește-o 10-12 minute sau până când capătă o culoare maronie. Adaugă o lingură de pastă de tomate, puțină sare și amestecă. Ia carnea de pe foc.
- Încinge uleiul rămas într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o. Adaugă morcovul, porumbul și pasta de tomate rămasă.
- Adaugă pasta de tomate rămasă și toarnă apa. Fierbe totul timp de 10 minute cu capac.
- Adaugă roșiile tocate și carnea de vită. Asezonează cu sare, piper și fierbe totul timp de 10 minute, cu capac.
- La final, poți servi cu puțină verdeață pe deasupra.