Tartă cu lobodă roșie și urdă
Aceasta este o tartă plină cu lobodă roșie sau, dacă vreți, un quiche vegetarian. Depinde cum preferați. Am folosit urdă, așa că nu este foarte sărată. În schimb este cremoasă. Am lăsat-o să se coacă înnăbușit în aluatul ei. În felul acesta aromele de ceapă, ceapă verde și mărar s-au păstrat mai bine.
Ingrediente necesare pentru tartă cu lobodă roșie și urdă
300 grame făină
1 linguriță drojdie uscată
1 lingură zahăr
sare
½ cană apă
½ cană lapte
½ cană ulei
1 ceapă, tocată
1 ceapă verde, tocată mărunt
2 linguri mărar, mărunțit
2 legături lobodă roșie, tocată
250 grame urdă
2 ouă, bătute
1 lingură smântână
piper
1 gălbenuș de ou, bătut
fulgi de sare
Cum să prepari tartă cu lobodă roșie și urdă
- Adaugă făina, drojdia uscată, zahărul și sare într-un mixer pentru aluat și începi omogenizarea. Treptat, adaugă și apa, laptele, apoi uleiul (păstrează o lingură pentru pasul 3).
- După ce s-a format aluatul, acoperă bolul cu un prosop de bucătărie sau o cârpă și lasă la dospit 60 minute.
- Încinge uleiul rămas (1 lingură) într-o tigaie la foc mic și călește ceapa.
- Adaugă ceapa verde și amestecă. Fă la fel și cu mărarul.
- Adaugă loboda, amestecă și sotează 1-2 minute. Lasă deoparte.
- Adaugă într-un castron urda, ouăle bătute și smântâna. Amestecă până se omogenizează, apoi adaugă verdețurile gătite și amestecă.
- Împarte aluatul în două bucăți și întinde-le cu făcălețul. Întinde-o pe una într-o tavă rotundă pentru tarte, care a fost unsă în prealabil cu puțin unt.
- Adaugă umplutura și acoperă cu cealaltă jumătate de aluat. Unge-o pe aceasta din urmă cu gălbenuș de ou, apoi înțeap-o în mai multe locuri cu o furculiță.
- Presară cu fulgi de sare și lasă la cuptor 30 de minute la 175⁰C.