Tartă cu lobodă roșie și urdă

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 50 de minute
  • 8 porții

Aceasta este o tartă plină cu lobodă roșie sau, dacă vreți, un quiche vegetarian. Depinde cum preferați. Am folosit urdă, așa că nu este foarte sărată. În schimb este cremoasă. Am lăsat-o să se coacă înnăbușit în aluatul ei. În felul acesta aromele de ceapă, ceapă verde și mărar s-au păstrat mai bine.

Ingrediente necesare pentru tartă cu lobodă roșie și urdă

300 grame făină

1 linguriță drojdie uscată

1 lingură zahăr

sare

½ cană apă

½ cană lapte

½ cană ulei

1 ceapă, tocată

1 ceapă verde, tocată mărunt

2 linguri mărar, mărunțit

2 legături lobodă roșie, tocată

250 grame urdă

2 ouă, bătute

1 lingură smântână

piper

1 gălbenuș de ou, bătut

fulgi de sare

Cum să prepari tartă cu lobodă roșie și urdă

  1.  Adaugă făina, drojdia uscată, zahărul și sare într-un mixer pentru aluat și începi omogenizarea. Treptat, adaugă și apa, laptele, apoi uleiul (păstrează o lingură pentru pasul 3).
  2.  După ce s-a format aluatul, acoperă bolul cu un prosop de bucătărie sau o cârpă și lasă la dospit 60 minute.
  3.  Încinge uleiul rămas (1 lingură) într-o tigaie la foc mic și călește ceapa.
  4.  Adaugă ceapa verde și amestecă. Fă la fel și cu mărarul.
  5.  Adaugă loboda, amestecă și sotează 1-2 minute. Lasă deoparte.
  6.  Adaugă într-un castron urda, ouăle bătute și smântâna. Amestecă până se omogenizează, apoi adaugă verdețurile gătite și amestecă.
  7.  Împarte aluatul în două bucăți și întinde-le cu făcălețul. Întinde-o pe una într-o tavă rotundă pentru tarte, care a fost unsă în prealabil cu puțin unt.
  8.  Adaugă umplutura și acoperă cu cealaltă jumătate de aluat. Unge-o pe aceasta din urmă cu gălbenuș de ou, apoi înțeap-o în mai multe locuri cu o furculiță.
  9.  Presară cu fulgi de sare și lasă la cuptor 30 de minute la 175⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *