Tiramisu cu cireșe

  • Dificultate: Mică
  • 20 de minute
  • 8 porții

Ei bine, acest tort este o variantă de tiramisu, care se îndepărtează de desertul original italian. Este adevărat, am folosit mascarpone, pișcoturi și cacao, dar nu am inclus și cafeaua printre ingrediente. Mai mult, am pus cireșe și în compoziție și ca topping. A ieșit o nebunie! Ție cum ți-a ieșit?

Ingrediente necesare pentru tiramisu cu cireșe

1 cană mascarpone
150 grame cireșe, fără sâmburi și tăiate
1 linguriță esență de vanilie
250 grame pișcoturi
ciocolată topită
3 blaturi de tort
100-150 grame frișcă

Tiramisu cu cireșe - mod de preparare

  1. Amestecă într-un castron, brânza mascarpone cu cireșele și esența de vanilie.
  2. Întinde vârfurile pișcoturilor în ciocolată, apoi lasă-le să se usuce în poziție verticală înfigându-le în zahăr.
  3. Întinde un strat de compoziție de mascarpone pe primul blat, așază deasupra al doilea blat și acoperă-l cu compoziția rămasă.
  4. Adaugă al treilea blat și acoperă-l cu frișcă.
  5. Întinde frișcă pe marginile tortului și lipește în poziție verticală pișcoturile cu ciocolată.
  6. Umple spațiul gol cu și mai multă frișcă și ornează cu cireșe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *