5 rețete cu fructe de încercat vara asta

rețete cu fructe 5 rețete cu fructe de încercat vara asta
Citește mai multe articole despre

Vara este cu siguranță anotimpul fructelor. Le cumpărăm pentru că ne hidratează, pentru că sunt ușoare și pentru că sunt gustoase. Tocmai pentru că de obicei cumpărăm mai multe, am pregătit câteva rețete cu fructe pentru voi. Ca să și gătiți cu ele!

Când mă gândesc la copilăria mea, îmi aduc aminte de vișinul din curte și de prăjitura pe care o făcea mama cu fructele culese de mine și de sora mea. Ne plăcea atât de mult, încât reușeam să ne abținem și să nu mâncăm toate vișinele deodată. Gândindu-mă la acele momente, am compilat o listă cu câteva rețete cu fructe care recreează acele amintiri magice.

5 rețete cu fructe pentru restul verii

1. Budincă cu portocale și fistic

Un preparat special, destinat acelora dintre voi care apreciază dulciurile pline de arome exotice. Veți simți gustând această budincă aroma specială a cardamomului, dulceața vaniliei și savoarea fisticului. Toate într-un preparat crocant la exterior, dar cremos înăuntru, care vă va da musafirii pe spate. Nu vă sfiiți, ci încercați!

2. Tartă cu fructul pasiunii

Aduceți puțină pasiune în viața voastră gătind acest desert delicios. Este o tartă având ca element principal fructul pasiunii. Aluatul este unul crocant, acoperit cu o cremă delicioasă și un jeleu răcoritor. Îl considerăm a fi un preparat perfect pentru o vară călduroasă.

3. Galetă cu mere

Galeta este numele dat unei prăjituri rotunde în Franța. Aceasta are numeroase versiuni, cea mai cunoscută fiind galette du rois, un desert celebru ce se servește în ziua de Bobotează. Versiunea noastră are aluatul făcut în casă, și umplutura formată din mere și gem de caise.

4. Salată de pere cu țelină și brânză cu mucegai

Astăzi vă propunem o salată puțin mai altfel decât cele cu care sunteți obișnuiți. Ingrediente delicioase precum para, brânza cu mucegai și țelina apio se combină foarte bine alături de un dressing cu ușoare note dulci si picante.

5. Tartă cu magiun de prune

Ce faceți când aveți chef de-o tartă de prune gustoasă tare, dar vreți să evitați produsele lactate? Ei bine, folosiți o margarină fără lactoză. Puteți să turnați în compoziția pentru aluat și un pic de vin alb, că nu strică deloc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *