Tocăniță de năut
Majoritatea tocănițelor sunt construite în jurul unei cărni, însă putem face unele delicioase și de post. Aceasta are năutul ca ingredient principal, așa că nu veți simți lipsa unor proteine. Iar că să-i dăm tocăniței un gust exotic, am aromat-o cu condimente specifice bucătăriilor asiatice. Haideți să descoperiți ce am pregătit pentru voi!
Ingrediente necesare pentru tocăniță de năut
1 linguriță ulei de măsline
1 ceapă roșie, tocată
2 căței usturoi, zdrobiți
½ ardei gras galben, felii subțiri
10 grame ghimbir, felii subțiri
½ linguriță praf de curry
½ linguriță chimion
½ linguriță scorțișoară
½ linguriță coriandru
½ linguriță turmeric
sare
piper
400 grame roșii la conservă
300 grame năut la conservă
Cum să prepari tocăniță de năut
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă ceapa roșie, ardeiul gras, usturoiul și ghimbirul. Gătește preparatul timp de 2 minute.
- Adaugă condimentele și amestecă bine.
- Adaugă roșiile la conservă și năutul.
- Gătește preparatul timp de 30 de minute la foc mic.
- Servește preparatul pe pat de orez, cu puțin pătrunjel pe deasupra.