Ingrediente necesare pentru tocăniță de năut
1 linguriță ulei de măsline
1 ceapă roșie, tocată
2 căței usturoi, zdrobiți
½ ardei gras galben, felii subțiri
10 grame ghimbir, felii subțiri
½ linguriță praf de curry
½ linguriță chimion
½ linguriță scorțișoară
½ linguriță coriandru
½ linguriță turmeric
sare
piper
400 grame roșii la conservă
300 grame năut la conservă
Cum să gătești tocăniță de năut
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă ceapa roșie, ardeiul gras, usturoiul și ghimbirul. Gătește preparatul timp de 2 minute.
- Adaugă condimentele și amestecă bine.
- Adaugă roșiile la conservă și năutul.
- Gătește preparatul timp de 30 de minute la foc mic.
- Servește preparatul pe pat de orez, cu puțin pătrunjel pe deasupra.