Tocăniță de năut

  • Dificultate: Mică
  • 45 de minute
  • 2 porții

Majoritatea tocănițelor sunt construite în jurul unei cărni, însă putem face unele delicioase și de post. Aceasta are năutul ca ingrediente principal, așa că nu veți simți lipsa unor proteine. Iar că să-i dăm tocăniței un gust exotic, am aromat-o cu condimente specifice bucătăriilor asiatice. Haideți să descoperiți ce am pregătit pentru voi!

Ingrediente necesare pentru tocăniță de năut

1 linguriță ulei de măsline

1 ceapă roșie, tocată

2 căței usturoi, zdrobiți

1/2 ardei gras galben, felii subțiri

10 grame ghimbir, felii subțiri

1/2 linguriță praf de curry

1/2 linguriță chimion

1/2 linguriță scorțișoară

1/2 linguriță coriandru

1/2 linguriță turmeric

sare

piper

400 grame roșii la conservă

300 grame năut la conservă

Tocăniță de năut - mod de preparare

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
  2. Adaugă ceapa roșie, ardeiul gras, usturoiul și ghimbirul. Gătește preparatul timp de 2 minute.
  3. Adaugă condimentele și amestecă bine.
  4. Adaugă roșiile la conservă și năutul.
  5. Gătește preparatul timp de 30 de minute la foc mic.
  6. Servește preparatul pe pat de orez, cu puțin pătrunjel pe deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *