Tocăniță de porc cu năut
Această tocăniță este numai bună de înfruntat frigul de afară. Aportul de proteină este foarte ridicat, datorită cărnii de porc și a năutului. Tocănița se face în puțin peste jumătate de oră, așa că este o rețetă de luat în seamă inclusiv atunci când sunteți pe grabă.
Ingrediente necesare pentru tocăniță de porc cu năut
1 lingură ulei
1 ceapă, tocată
2 căței usturoi, zdrobiți
300 grame carne de porc, cubulețe
½ ardei gras, tocat
sare
piper
1 linguriță cimbru
200 grame roșii la conservă
½ cană apă
300 grame năut la conservă
pătrunjel
Cum să prepari tocăniță de porc cu năut
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic. Adaugă ceapa, usturoiul și călește-le până când se înmoaie.
- Adaugă carnea porc și rumenește-o în tigaie.
- Adaugă ardeiul gras și amestecă bine. Asezonează cu sare, piper, cimbru și toarnă roșiile.
- Toarnă apa, acoperă cu un capac și gătește tocănița la foc mic timp de 10 minute.
- Adaugă năutul și ține pe foc încă 3 minute.
- Presară puțin pătrunjel și ia tigaia de pe foc.