Tocăniță de porc cu năut

  • Dificultate: Medie
  • 35 de minute
  • 3 porții

Această tocăniță este numai bună de înfruntat frigul de afară. Aportul de proteină este foarte ridicat, datorită cărnii de porc și a năutului. Tocănița se face în puțin peste jumătate de oră, așa că este o rețetă de luat în seamă inclusiv atunci când sunteți pe grabă.

Ingrediente necesare pentru tocăniță de porc cu năut

1 lingură ulei

1 ceapă, tocată

2 căței usturoi, zdrobiți

300 grame carne de porc, cubulețe

½ ardei gras, tocat

sare

piper

1 linguriță cimbru

200 grame roșii la conservă

½ cană apă

300 grame năut la conservă

pătrunjel

 

Cum să prepari tocăniță de porc cu năut

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic. Adaugă ceapa, usturoiul și călește-le până când se înmoaie.
  2. Adaugă carnea porc și rumenește-o în tigaie.
  3. Adaugă ardeiul gras și amestecă bine. Asezonează cu sare, piper, cimbru și toarnă roșiile.
  4. Toarnă apa, acoperă cu un capac și gătește tocănița la foc mic timp de 10 minute.
  5. Adaugă năutul și ține pe foc încă 3 minute.
  6. Presară puțin pătrunjel și ia tigaia de pe foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *