Ingrediente necesare pentru waffles sărate cu prosciutto și cașcaval
Pentru aluat:
300 grame făină
1 linguriță drojdie uscată
sare
1 lingură zahăr
2 linguri lapte bătut
500 ml apă
Pentru toppinguri :
ketchup
prosciutto feliat
busuioc proaspăt
ardei jalapeno
cașcaval ras
salam picant, felii subțiri
Cum să gătești waffles sărate cu prosciutto și cașcaval
- Adaugă făina într-un bol împreună cu drojdia, sarea, zahărul și laptele bătut.
- Mixează totul cu blenderul până când obții un aluat omogen și elastic.
- Lasă aluatul într-un bol și acoperă-l cu un prosop. Lasă-l la dospit timp de 60 de minute.
- Adaugă puțină făină pe bancul de lucru și frământă aluatul. Rupe-l în bucăți mai mici, cam de mărimea pumnului și întinde-le cu făcălețul.
- Asamblează vafele : ia o fâșie de aluat și adaugă-i toppingurile pe deasupra. Acoperă-o apoi cu o fâșie goala.
- Pregătește-ți mașina de vafe și gătește-le timp de 5-6 minute.