Waffles sărate cu prosciutto și cașcaval
Waffles sărate? Dar bineințeles! Wafflesurile sărate sunt chiar destul de populare, și nu puteam rata ocazia de a le găti și noi în bucătăria noastră. Nu există restricții de toppinguri. Puteți alege tot ce vă trece prin minte. Noi am adăugat ketchup, prosciutto, busuioc, cașcava, salam picant și jalapeno. Ce mai, o nebunie!
Ingrediente necesare pentru waffles sărate cu prosciutto și cașcaval
Pentru aluat:
300 grame făină
1 linguriță drojdie uscată
sare
1 lingură zahăr
2 linguri lapte bătut
500 ml apă
Pentru toppinguri :
ketchup
prosciutto feliat
busuioc proaspăt
ardei jalapeno
cașcaval ras
salam picant, felii subțiri
Cum să prepari waffles sărate cu prosciutto și cașcaval
- Adaugă făina într-un bol împreună cu drojdia, sarea, zahărul și laptele bătut.
- Mixează totul cu blenderul până când obții un aluat omogen și elastic.
- Lasă aluatul într-un bol și acoperă-l cu un prosop. Lasă-l la dospit timp de 60 de minute.
- Adaugă puțină făină pe bancul de lucru și frământă aluatul. Rupe-l în bucăți mai mici, cam de mărimea pumnului și întinde-le cu făcălețul.
- Asamblează vafele : ia o fâșie de aluat și adaugă-i toppingurile pe deasupra. Acoperă-o apoi cu o fâșie goala.
- Pregătește-ți mașina de vafe și gătește-le timp de 5-6 minute.