Minciunele
Se mai numesc scovergi sau învârtite, și sunt un preparat care merită încercat nu doar o dată. Sunt destul de ușor de făcut, neavând nevoie decât de câteva ingrediente, iar când spunem câteva, ne referim la un număr mai mic decât degetele de la o mână. Iar dacă pregătiți o masă mare în familie, le considerăm aperitivul perfect.
Ingrediente necesare pentru minciunele
6 ouă
sare
550 grame făină
ulei pentru prăjit
Cum să prepari minciunele
- Bate ouăle într-un bol mare împreună cu un praf de sare.
- Adaugă treptat făina și încorporează, amestecând cu mâinile.
- Formează un aluat omogen.
- Împarte aluatul în 4 și întinde fiecare sfert de aluat până când obții o grosime de 1.5 mm.
- Taie apoi fâșii lungi, late cam de 2-2.5 cm. Crestează apoi în mijloc fiecare fâșie.
- Trece unul din capete prin crestătura din mijloc pentru a obține forma clasică de fundă.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mare. Adaugă minciunelele și prăjește-le până când devin aurii.