Minciunele

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 12 porții

Se mai numesc scovergi sau învârtite, și sunt un preparat care merită încercat nu doar o dată. Sunt destul de ușor de făcut, neavând nevoie decât de câteva ingrediente, iar când spunem câteva, ne referim la un număr mai mic decât degetele de la o mână. Iar dacă pregătiți o masă mare în familie, le considerăm aperitivul perfect.

Ingrediente necesare pentru minciunele

6 ouă

sare

550 grame făină

ulei pentru prăjit

Cum să prepari minciunele

  1. Bate ouăle într-un bol mare împreună cu un praf de sare.
  2. Adaugă treptat făina și încorporează, amestecând cu mâinile.
  3. Formează un aluat omogen.
  4. Împarte aluatul în 4 și întinde fiecare sfert de aluat până când obții o grosime de 1.5 mm.
  5. Taie apoi fâșii lungi, late cam de 2-2.5 cm. Crestează apoi în mijloc fiecare fâșie.
  6. Trece unul din capete prin crestătura din mijloc pentru a obține forma clasică de fundă.
  7. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mare. Adaugă minciunelele și prăjește-le până când devin aurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *