Cum se decongelează carnea. Metoda recomandată de un chef american

Cum se decongelează carnea. Metoda recomandată de un chef american
Citește mai multe articole despre

Uneori, metodele de gătit pe care le știm din familie nu sunt cele mai bune. E bine că le știm deja, dar le putem îmbunătăți. Un exemplu este cum se decongelază carnea. Crezi că știi metoda ce mai bună? Află ce spune un chef din America.

Ca orice persoană care gătește acasă, apreciez micile trucuri care ne fac viața mai ușoară în bucătărie. De fapt, nu doar le apreciez, ci bazez pe ele. Pe cele mai multe dintre ele le știu de la bunica sau mama, dar sunt în continuă căutare de noi tehnici de gătit și am descoperit o mulțime de lucruri interesante citind articole pe internet și, apoi, experimentând acasă.

Recent, mi s-a întâmplat să vreau să gătesc tăiței de orez cu legume și pui la wok și am vrut să folosesc o bucată de carne de pui pe care o aveam în congelator. Cum se decongelează carnea ca să fie bună de gătit mai rapid? Știam de la mama cum se decongelează carnea în apă rece, dar e bine sau nu să procedez așa? Cert e că așa am procedat și, deși carnea s-a dezghețat, am constatat că nu mai e la fel de gustoasă. Apoi am căutat informații despre cum se decongelează carnea astfel încât să își mențină gustul.

Cum se decongelează carnea. Metoda recomandată de un chef american

Cum se decongelează carnea – metoda lui chef Grant Hon

Grant Hon este chef la un lanț de magazine specializate în carne din Nebraska și spune că, din punctul lui de vedere, cea mai bună metodă pentru a decongela carnea este în frigider. „E la temperaturi reduse și se face lent, modalitate care permite cărnii să păstreze cât mai mult din sucurile ei naturale”, spune Hon.

Cu cât timp înaine de a găti e nevoie să scoți carnea – indiferent că e de pasăre, vită sau porc – din congelator și să o pui în frigider? Acest lucru depinde de felul în care e împachetată. Dacă e vidată, atunci trebuie să o pui în frigider cu o seară înainte de a o găti. Dacă e carne cumpărată de la magazin și e ambalată în folie de plastic sau tavă de polistiren, e posibil să fie nevoie de o zi și jumătate sau chiar două ca să se dezghețe complet. Acest lucru depinde, desigur, și de cantitatea de carne.

De fapt, chef Hon spune că, în ceea ce privește procesul de decongelare, e mai puțin important tipul de carne, ci grosimea și dacă bucata de carne are sau nu oase.

Cum să decongelezi carnea când ești în criză de timp

Dacă pățești și tu ca mine și nu te gândești niciodată să scoți carnea din congelator și să o muți în frigider cu 24 de ore înainte de a găti, există și o metodă mai rapidă pentru decongelare. Și nu, nu presupune să o lași pe blatul din bucătărie sau să o pui în apă caldă, așa cum am mai auzit. Hon spune că aceste metode ar putea duce la contaminarea cărnii, pentru că sursele de căldură pot determina dezvoltarea unor bacterii în straturile de carne.

Metoda rapidă a lui Hon este de a pune carnea, cu tot cu ambalaj, într-un bol și apoi în chiuvetă, sub jet de apă rece, pentru aproximativ 30 de minute. În felul acesta, carnea e la temperatură optimă și, pe măsură ce se decongelează, își păstrează sucurile naturale.

În situații de criză, când nu ai nici măcar această jumătate de oră, chiar și chef Hon e de părere că poți apela la cutorul cu microunde. Totuși, cuptorul cu microunde nu va păstra carnea la fel de fragedă și gustoasă.

Sunt Raluca și nu suport puful de pe piersici. De aceea, de fiecare dată când mănânc o piersică, o decojesc. Blasfemie? Poate. Dar sunt de părere că trebuie să faci tot ce-ți stă în putință ca să te simți bine. Iar asta include și mâncarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *