Salată cu cartofi, fasole și măsline

  • Dificultate: Mică
  • 30 de minute
  • 3 porții

Crăciunul este despre acea mâncare savuroasă, pe care o mănânci cu familia. Dar, dacă încă ții post, sau vrei să încorporezi câteva legume, atunci această rețetă este pentru tine. Cu această salată consistentă, vă veți face plinul de legume. Merge foarte bine cu ceva acrișor, și am ales atât gogoșari cât și câțiva castraveciori murați.

Ingrediente necesare pentru salată cu cartofi, fasole și măsline

2 cartofi, cubulețe

2 morcovi, cubulețe

apă

sare

1 lingură ulei de măsline

1 lingură oțet de vin alb

piper

300 grame fasole roșie la conservă

2 gogoșari, cubulețe

50 grame măsline verzi, fără sâmburi

4 castraveciori murați, felii subțiri

1 ceapă, felii subțiri

1 ceapă verde, tocată

 

Cum să gătești salată cu cartofi, fasole și măsline

  1. Pune cartofii și morcovii într-o cratiță la fiert timp de 15 minute împreună cu un praf de sare.
  2. Pregătește dressingul. Adaugă uleiul de măsline, oțetul, sarea și piperul într-un bol, apoi amestecă-le.
  3. Scurge cartofii și morcovii, apoi adaugă-i într-un bol mare. Adaugă fasolea roșie, gogoșarii, măsline, castraveții, ceapa și ceapa verde.
  4. Toarnă dressingul și amestecă salata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *