2 suplimente alimentare populare care nu te ajută cu inflamația

suplimente alimentare

Vitamina D și acizii grași omega-3. Dacă iei unul dintre aceste două suplimente alimentare populare pentru a lupta cu inflamația, atunci ar trebui să știi că, cel mai probabil, ele nu funcționează. 

Consumul de suplimente alimentare ne este recomandat de ceva vreme, dar oare acestea chiar fac ce ar trebui să facă sau sunt o risipă de bani? Un nou studiu de la Brigham and Women’s Hospital ne spune: nu prea, cel puțin atunci când vine vorba de lupta împotriva inflamației. Cele două suplimente alimentare populare pe care le-au analizat cercetătorii sunt acizii grași omega-3 și vitamina D.

Suplimente alimentare: utile sau nu?

Acizii grași omega-3 sunt de obicei vânduți ca suplimente de ulei din pește și deja am aflat că nu fac ceea ce promite marketingul.

Dar elementul-surpriză al acestei noi cercetări este ca unul dintre cele două suplimente alimentare chiar poate să crească inflamația sistemică. Și am tot auzit despre cât de dăunătoare este inflamația și cum este precursorul a mai multor probleme de sănătate, precum boli autoimune, cancer etc.

Există alimente care ajută la scăderea inflamației din corp și care îți mențin corpul mai sănătos. Dar alimentele conțin și mulți alți nutrimenți. Atunci când vine vorba de suplimente alimentare „vândute” ca leacuri miraculoase, adevărul trist este că nu prea fac bine.

Noua cercetare a fost un studiu cu un grup de control. Nivelurile pentru biomarkerii în care se măsoară inflamația au fost măsurați la începutul studiului și apoi un an mai târziu.

Suplimentele de vitamina D ar putea crește inflamația

Suplimentele alimentare de vitamina D sunt cele care chiar ar putea crește inflamația. Departe de a o scădea. Nivelul unuia dintre biomarkerii pentru inflamație a crescut cu 8,2% la participanții la studiu care au luat suplimente de vitamina D.

Dar, pe partea de vești pozitive, suplimentele de acizi grași omega-3 au scăzut puțin inflamația, dar doar la acei participanți care urmau o dietă cu foarte puține porții de pește. Deci dacă nu consumi prea mult pește, aceste suplimente alimentare te-ar putea ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *