INTERVIU: Amalia Năstase - "Cartofii prăjiți sunt viață"

INTERVIU: Amalia Năstase: "Cartofii prăjți sunt viață"

Amalia Năstase a trecut prin schimbări majore de-a lungul anilor, fiind poate una dintre persoanele publice cel mai aspru judecate din cauza kilogramelor în plus. Dar acest lucru nu a descurajat-o, iar succesul și starea de bine pe care le afișează în ultimii ani ne-au făcut să vrem să aflăm mai multe.

Pentru multe femei, Amalia Năstase este un exemplu de urmat din mai multe puncte de vedere. Este o femeie de succes, cu o familie frumoasă, de o naturalețe ieșită din comun și căreia niciodată nu i-a fost rușine să spună ceea ce gândește sau ce simte. Este invitată des la diverse emisiuni, iar aparițiile ei din ultimii ani au fost radicale. Ne-a povestit puțin din "culisele" bucătăriei de acasă, dar ne-a și făcut poftă cu o tartă, creație proprie. Stați liniștiți, ne-a dat și rețeta.

Când erai în America și aveai poftă de ceva specific românesc, găteai sau sunai un/o prieten/ă?
Găteam. Am făcut chiar și cozonaci într-un an acolo…

Câte diete ai încercat înainte de a o găsi pe cea potrivită? De ce crezi că celelalte nu au funcționat?
Multe, dar le țineam de capul meu, fără un medic sau fără a avea o dietă studiată de cineva avizat.

Totul a început acum patru ani, când metabolismul meu s-a hotărât să ia o pauză. Kilogramele au început să se adune. Iar...

Gepostet von Amalia Nastase am Freitag, 8. März 2019

Rezultatele regimului tău i-au motivat și pe copii să își reevalueze stilul alimentar?
Nu, pentru că nu au de ce. Sunt slabi, fac sport... sunt ok.

Ai o greutate ideală la care vrei să ajungi sau acum vrei doar să te menții?
Vreau să ajung la 63 de kg, dar mai am câteva kilograme de pierdut.

Am observat că gătești destul de des în familie, mai ales dulciuri. Cum reușești să păstrezi sub control poftele și caloriile?
Nu am mai mâncat de mult și acum mi-e ușor să le evit. Pur și simplu nu exisă pentru mine. Când mi-e poftă de dulce, mai mănânc un fruct.

Crezi că este o presiune socială mai mare asupra femeilor legată de slăbit, decât asupra bărbaților?
Mereu a fost o presiune în societate. Ideea e să nu o iei foarte în serios și să nu slăbești doar că vor alții să slăbești, ci pentru că știi tu că va fi bine pentru tine și pentru sănătatea ta. Da, presiunea e mult mai mare pe femei decât e pe bărbați, dar depinde și cum iei această părere a tuturor neaveniților despre cum ar trebui să fii tu. Pe mine nu mă atinge foarte tare. Eu fac tot ce fac ca să mă simt eu bine cu imaginea din oglindă, nu alții.

Cine spală mai des vasele? Tu sau Răzvan?
Eu, niciodată. Cel mult bag la mașină. Urăsc să spăl vase. Răzvan mai spală din când în când.

Am observat că te implici des, dar vorbești puțin despre campaniile de strângere de fonduri și donații pentru diverse cauze sociale. Cât de greu sau ușor este să obții bani de la companiile din România? Există anumite industrii mai generoase?
E o muncă foarte grea, pentru că nici cadrul legislativ nu încurajează donațiile. Dimpotrivă, ar vrea să nu mai existe, și de aici toată greutatea de a face oamenii să dea bani. Companiile mai donează, dar și aici e foarte greu pentru că nu prea multe au și strategii de CSR. Cei care au, donează pentru că se încadrează strategiei proprii.

Ce preferă Amalia Năstase

Chia sau mămăligă?
Mămăligă.

Tequila sau Prosecco?
Tequila.

Gătitul acasă sau mâncatul în oraș?
În oraș. (Mă rog, înainte, când eram „normali”).

Restaurant sau street-food?
Street-food.

Italienesc sau japonez?
Japonez.

Ce nu ai mânca niciodată?
Porumbel.

Cu ce mâncare asociezi copilăria?
Orez cu lapte și gogoși.

Cel mai mare dezastru în bucătărie a fost când...
...eram mică, am făcut cu o prietenă zahăr ars și aproape am dat foc la casă. Iar recent... am încercat să fac banana bread.

Doamna Amalia - Episodul în care vă arăt cum să nu faceți banana bread

Care este restaurantul preferat din București?
Pentru cel mai bun pește și fructe de mare - El Pescaderia
Pentru mâncare italiană - Il Villaggio
Pentru mâncare românească - Crama Domnească

Cu ce mâncare s-ar lăsa cucerită Amalia Năstase?
Prea târziu, sunt cucerită deja.

Familia voastră are un fel de mâncare favorit?
Cartofii prăjiți sunt viață. (Râde.)

Gepostet von Amalia Nastase am Montag, 24. Juli 2017

Rețeta ta preferată, pe care Amalia Năstase ar recomanda-o și cititorilor SoDelicious este...
Tarta Doamna Amalia, evident. 🙂

Ingrediente umplutură:
• 2 kg – 2,5 kg mere
• 50 grame de unt
• 200 grame de zahăr (dar se poate îndulci după gust)
• 3 lingurițe de scorțișoară pudră
• 1/4 linguriță nucșoară (opțional)
• 1/4 linguriță cardamom
• 1/8 linguriță cuișoare
• esență de vanilie
• zeama de la o de lămâie
• 2 linguri de extract de vanilie
• 3 linguri de pesmet

Ingrediente aluat:
• 500 grame faină
• 100 grame unt moale
• 2 ouă
• 100 grame zahăr pudră
• 12 linguri apă
• o linguriță praf de copt
• un praf de sare

Mod de preparare:
Într-o cratiță încăpătoare se topesc 50 de grame de unt, se adaugă merele tăiate cubulețe mari, zahărul, mirodeniile, 1/2 de linguriță de sare, extractul de vanilie și zeama de lămâie. Se călesc merele, amestecând din când în când, până se înmoaie (cam 20 de minute), iar la sfârșit se adaugă pesmetul și se mai amestecă 5 minute, ca să se încorporeze. Compoziția se lasă să se răcească complet înainte de a se pune peste aluat.

Pentru aluat, se cerne făina într-un castron împreună cu praful de copt. Se pun oul, zahărul și untul și se frământă adăugând treptat apa. În funcție de făină, putem reduce sau mări cantitatea de apă. Trebuie să iasă un aluat potrivit de tare. Se învelește apoi într-o folie și se pune în frigider pentru aproximativ o oră.

Se ia 1/2 din aluat și se întinde pe o foaie de copt, apoi se așează în tava de tartă (cu diametrul de 24 cm), unsă în prealabil cu unt. Se presează ușor aluatul și pe pereții tăvii și se taie surplusul. Se pune umplutura de mere și se netezește. Se întinde și restul de aluat tot pe o foaie de copt, apoi se taie fâșii cu ajutorul unei role și se face un grilaj deasupra merelor, care se unge  apoi cu un ou bătut. Deasupra, se poate presăra zahăr brun. Se bagă tava în cuptorul preîncălzit la foc mediu, pentru aproximativ 30-35 de minute. Când se răcește, se scoate tarta ușor din tavă și se porționează. Poftă buna!

Gepostet von Amalia Nastase am Samstag, 14. März 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *