Ce poți să gătești la grătar, dar încă nu o faci

Ce poți să gătești la grătar, dar încă nu o faci - 1

Când vrei să gătești la grătar, de obicei te gândești la carne, cel mult la ciuperci. Însă mai sunt și alte alimente care capătă un gust extraordinar când le pui pe grill.

Să gătești la grătar poate fi nu doar simplu, ci și interesant. Asta dacă nu ai idei preconcepute, cum că pe grătar poți să pui doar carne, burgeri, mici și pește. Mai sunt și alte lucruri pe care poți să le gătești la grătar, fie că e cu cărbuni, electric sau o tigaie grill.

Ce poți să gătești la grătar, dar încă nu o faci - 2

5 alimente pe care să le gătești la grătar

1. Gnocchi

De obicei, gnocchi se fierb în apă. Însă nu doar așa poți să-i pregătești. Poți să-i faci și la cuptor, puși pe o tavă, dar și pe grătar. Ca să fac gnocchi la grătar, ai nevoie de gnocchi congelați. Pune-i pe frigărui și întoarce-i pe fiecare parte, ca să se gătească uniform. Vor fi ușor crocanți la exterior, dar elastici și moi înăuntru.

2. Aperitive

Platourile cu aperitive pot avea pe ele te-miri-ce, de la pastramă sau diferite tipuri de carne afumată, până la cuburi de brânză, ciuperci sau inimi de anghinare. Ce-ar fi ca, în loc să le pui direct pe platou, să le înșiri pe niște frigărui și să le arunci câteva minute pe grătar? E simplu, iar oaspeții vor aprecia că ești inventiv.

3. Bacon

De obicei, baconul se face în tigaie, pe aragaz. Dar poți să-l faci și la grătar și va avea un gust cel puțin interesant. Nu numai că se face rapid, dar marginile crocante și ușor afumate sunt irezistibile. Poți să folosești bacon la grătar în salate, sandvișuri și, evident, să mănânci direct de pe grătar.

4. Cartofi dulci

Dacă tai cartofii dulci în rondele mai groase, durează cam 10 minute până când se înmoaie pe grătar. În plus, marginile for fi puțin crocante și afumate, adică exact cât să dea un gust special gustării.

5. Varză de Bruxelles

Poate că încă nu ai acordat destulă atenție micilor globuri verzi care-au început să apară și pe la noi – așa-numita varză de Bruxelles. Însă ar fi cazul să o faci, pentru că varza de Bruxelles gătită pe grătar e foarte gustoasă. Fă o glazură dulce-picantă și unge varza cu o pensulă de silicon, apoi pune-o pe grătar. Vei vedea, o să ai o garnitură delicioasă pentru orice friptură!

Sunt Raluca și nu suport puful de pe piersici. De aceea, de fiecare dată când mănânc o piersică, o decojesc. Blasfemie? Poate. Dar sunt de părere că trebuie să faci tot ce-ți stă în putință ca să te simți bine. Iar asta include și mâncarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *