Kalonji sau chimenul negru, semințele despre care se spune că vindecă orice afecțiune

chimen Imagine de Ajale via Pixabay
Citește mai multe articole despre

Semințele de Kalonji, cunoscute și drept semințe de Nigella, semințe negre, negrilică sau chimen negru, sunt originare din Europa de Sud, Africa de Nord și sud-vestul Asiei. Deși de-a lungul timpului acestea au fost folosite ca remedii naturale pentru tratarea diferitelor afecțiuni, despre ele se mai spune și că oferă rezultate incredibile persoanelor care se confruntă cu probleme de greutate.

Ce este Kalonji

Este o plantă care crește între 20 și 90 de cm, ce conține semințe negre despre care se spune că sunt bogate în compuși activi cu beneficii pentru sănătatea organismului. Planta nigella sativa înflorește anual și face niște flori albe sau de un albastru deschis.

Se pare că mica ei sămânță are proprietăți de vindecare nebănuite, fiind folosită din cele mai vechi timpuri ca remediu în medicina Egiptului și a Greciei antice. Chimenul negru este pomenit chiar și în învățăturile profetului Mohammed, unde e prezentat drept remediu pentru orice tip de afecțiune.

În zilele noastre aceste semințe sunt extrem de apreciate și de utilizate, dar este extrem de important să respecți cantitatea zilnică recomandată pentru a avea parte de efectele dorite. În cantități mai mari decât cele recomandate, chimenul negru poate fi toxic.

kalonji

Imagine de Sandu Stefan via Pixabay

Beneficiile chimenului negru

Semințele de chimen au în compoziție substanțe antioxidante, antiinflamatorii, antitusive, bronhodilatatoare şi nutritive, deci este un aliat de nădejde al aparatului respirator, dar și un ajutor de nădejde pentru imunitate.

Se spune că chimenul negru poate combate tumorile canceroase, dacă este consumat în doza recomandată de medic. Mai mult, cele mai recente studii arată că acesta nu prezintă niciun fel de riscuri folosit ca tratament pentru tratarea celulelor canceroase.

Chimenul negru ajută și la reglarea nivelului de zahăr din sânge, deci poate ajuta la prevenirea diabetului de tip 2. Acesta poate reduce glicemia și reduce de asemenea nivelul de colesterol.

Semințele negre au beneficii și în tratarea durerilor de spate, dar și pentru durerile de genunchi sau articulații.

Kalonji este un ingredient de bază și în industria cosmetică. Acesta este folosit în producerea tratamentelor împotriva căderii părului.

Alopecia androgenetică. De ce apare căderea părului?

Semințele de chimen negru ajută la o digestie sănătoasă, elimină gazele din stomac și ajută și la eliminarea viermilor intestinali, deci este un adevărat remediu natural.

Studiile care s-au efectuat de-a lungul timpului au ajuns toate la aceeași concluzie: semințele negre de chimen reduc considerabil efectele negative ale epilepsiei, mai ales în cazul celor mici.

Recent s-a descoperit despre kalonji că ar avea efecte uimitoare în procesul de slăbire. Chiar dacă nu se știe concret care este mecanismul prin care ajută corpul să scape de kilogramele în plus, oamenii de știință care au avut investigat semințele de kalonji spun că acestea conțin compuși activi care accelerează scăderea în greutate pentru că afectează în mod direct gene care sunt asociate apetitului sau reducerii rezervelor de grăsime.

Tot studiul menționat mai sus a arătat că aceste semințe de chimen negru dau rezultate în procesul de slăbire dacă sunt asociate cu o dietă și un stil de viață sănătos, deci o dietă zilnică scăzută în calorii.

Cum se consumă semințele de chimen negru

Acestea au o aromă și un gust intens, deci pot fi integrate destul de ușor în mâncăruri pe post de condiment.

Pentru îmbunătățirea imunității, specialiștii spun că poți amesteca 1 linguriță de semințe de chimen negru cu 1 linguriță de miere, iar amestecul se poate consuma o dată pe zi. Atenție însă dacă vrei să consumi o cantitate mai mare nu trebuie să depășești 15 grame pe zi.

Semințele de chimen negru se mai găsesc și sub formă de ulei, care se absoarbe mai repede în organism și care este mult mai concentrat, dar trebuie avut în vedere că dacă optezi pentru ulei, doza recomandată este mult mai mică. O lingură de ulei se obține din 7 linguri de semințe, iar acesta poate fi consumat ca atare sau amestecat cu miere, chiar cu miere de manuka sau în combinație cu suc de portocale.

chimen

Imagine de GOKALP ISCAN via Pixabay

Există și posibilitatea de a consuma chimen negru sub formă de capsule, disponibile pe piață.

Este recomandată consultarea unui medic specialist înainte de a începe o cură cu semințe de chimen negru, indiferent de forma sub care alegi să-l consumi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *