De ce să mâncăm afine zilnic. Cel puțin 3 motive

afine zilnic

Cinci studii noi ne oferă câteva argumente cât se poate de convingătoare în ceea ce privește ideea de a mânca afine zilnic. Lucrările științifice au fost publicate în The Journals of Gerontology, Series A: Biological Sciences and Medical Sciences și arată că fructele bogate în antioxidanți îți scad tensiunea arterială, îți îmbunătățesc memoria și încetinesc procesul de îmbătrânire. 

Deci aceste fructe nu sunt doar delicioase, ci îți și ajută corpul să rămână sănătos și îl pregătesc pentru o bătrânețe mai ușoară și cu mai puține boli. Asta nu înseamnă că ar trebui să aștepți să le consumi când ai trecut de o anumită vârstă. De fapt, ar trebui să te asiguri că îți hrănești corpul cum trebuie acum, mâncând afine zilnic. Iar peste ani și ani vei culege ce ai semănat în ceea ce privește beneficiile pentru sănătate.

3 motive ca să mâncăm afine zilnic

Cele cinci studii publicate recent se uită la diferite beneficii pe care ți le aduce consumul zilnic de afine. Te ajută cu posibila inflamație, fac posibile schimbări mai ușoare în ceea ce privește memoria și scad riscul de a avea probleme de sănătate specifice bătrâneții.

Poți să mănânci afine ca atare sau poți să le folosești în deserturi, precum această budincă.

Unul dintre studii a descoperit că, atunci când mănânci afine zilnic, în jur de o cană pe zi, ai parte de tensiune arterială scăzută. În același timp, aceeași cantitate consumată îți poate îmbunătăți funcția vaselor de sânge. Dincolo de beneficiile pentru sistemul circulator, și funcția cognitivă a creierului este ajutată de consumul de afine. Antioxidanții găsiți în ele pot îmbunătăți memoria episodică la persoanele în vârstă care erau în stare bună de sănătate, dar aveau probleme de memorie.

Și un alt studiu a descoperit că afinele pot duce la o reducere a inflamării, ceea ce înseamnă mai puține probleme de sănătate legate de vârstă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *