Dieta fără proteine de origine animală poate ajuta în tratamentul pentru cancer la sân

Dieta fără proteine de origine animală poate ajuta în tratamentul pentru cancer la sân
Citește mai multe articole despre

O dietă săracă în proteine de origine animală poate preveni rezistența la tratamentul pentru cancer la sân, arată studii recente. Substanța care reduce eficiența tratamentului – leucina – se găsește în cantități mai mari în proteinele de proveniență animală decât în cele vegetale.

Reducerea consumului de carne, pește și lactate poate ajuta în cazul cancerului la sân. O alimentație săracă în proteine de origine animală poate evita adaptarea celulelor canceroase apărute la nivelul sânului la terapia hormonală care se aplică în astfel de cazuri, reducând șansele ca boala să se extindă sau să recidiveze, notează independent.co.uk.

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Harvard au descoperit o relație „neașteptată” între leucină, care se găsește în cantități mari în proteinele de origine animală, și rezistența tumorilor în fața tratamentului cu tamoxifen, care este un medicament pentru tratamentul cancerului mamar.

Sunt necesare și alte cercetări în această direcție, însă e recomandat ca, pe durata tratamentului, pacientele să adopte o alimentație bazată pe proteine de origine vegetală, în locul celor de origine animală.

Alți experți spun însă că pacientele aflate în stadiu incipient nu ar trebui să-și modifice dieta dacă nu au o recomandre medicală în acest sens.

De ce e bine să reduci consumul de proteine de origine animală

Aproximativ patru din cinci femei cu cancer mamar sunt sensibile la semnalele de creștere ale nivelului de estrogen. Tamoxifenul este recomandat pentru a bloca aceste semnale și pentru a preveni ca boala să revină sau să dezvolte metastaze în alte părți ale corpului. Pacientele ale căror tumori canceroase capătă rezistență la tratamentul cu tamoxifen au o speranță de viață mai scăzută.

Studiul a arătat, prin teste de laborator, că scăderea nivelului de leucină din organism a diminuat dezvoltarea de noi celule canceroase, în timp ce creșterea nivelului de leucină a înmulțit celulele canceroase.

Descoperirile duc la concluzia logică a faptului că o alimentație cu un nivel scăzut de leucină – deci de proteine de origine animală – ar putea fi benefică. Cum alimentele cu mai multă leucină sunt cele care vin de la animale, cercetătorii spun că ar fi o idee bună ca persoanele afectate de boală să reducă consumul de carne și lactate.

Alte alimente bogate în leucină sunt soia și nucile.

Sunt Raluca și nu suport puful de pe piersici. De aceea, de fiecare dată când mănânc o piersică, o decojesc. Blasfemie? Poate. Dar sunt de părere că trebuie să faci tot ce-ți stă în putință ca să te simți bine. Iar asta include și mâncarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *