Ora perfectă pentru cină: mult mai devreme decât credeam

ora perfectă pentru cină
Citește mai multe articole despre

Un nou studiu a încercat să descopere care este ora perfectă pentru cină. Ca să fim bine-hrăniți, dar și să putem scăpa de kilograme în plus, dacă este nevoie. 

Potrivit înțelepciunii populare și recomandărilor nutriționiștilor, ora perfectă pentru cină ar fi 18.00 sau, cel mai târziu, 19.00. Astfel, corpul nostru ar avea timp berechet de digestie și nu ar stoca acele calorii în exces în forma de kilograme în plus. Dacă mănânci cina devreme, încă ai timp de activități care să te ajute să arzi caloriile. Ca să nu mai spunem că poți să dormi mai bine dacă corpul tău are destul timp pentru digestie.

Dar cât de „perfectă” este acea oră? Oamenii de știință au încercat să descopere răspunsul pentru noi toți. Un nou studiu ne spune care e ora perfectă pentru cină, dar e cel puțin șocantă. Cercetătorii de la Universitatea din Alabama Birmingham au investigat Early Time-Restricted Feeding (eTRF), care poate fi tradus ca hrănire restrictivă foarte devreme. Această abordare recomandă să mănânci cina la ora 14.00, foarte aproape după prânz!

Ora perfectă pentru cină, mai aproape de prânz?

Momentan sunt sceptică în ceea ce privește studiul, pentru că nu e unul de amploare. Eșantionul de participanți cuprinde 11 bărbați și femei. Toți cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani și cu un indice de masă corporală cuprins între 25 și 35. Cu toții își doreau să slăbească. Cercetătorii i-au împărțit pe cei 11 în două grupuri și le-au oferit două strategii diferite pentru ora de masă. Un grup consuma trei mese pe parcursul a 12 ore. Iar celălalt grup avea tot trei mese, dar pe parcursul a șase ore. Cei din urmă luau micul dejun la ora 8.00 și ajungeau să mănânce masa „de seară” la ora 14.00.

Cercetarea a fost publicată în jurnalul Obesity. Potrivit articolului, al doilea grup a beneficiat de pe urma apetitului scăzut, ceea ce ar însemna că orele la care luăm masa pot influența întregul ciclu metabolic al organismului.

Desigur, rezultatele studiului trebuie replicate la o amploare mult mai mare. 11 oameni abia dacă pot face o petrecere reușită. Poți să testezi această strategie de slăbit pe cont propriu. Dar promite-ne că nu te înfometezi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *