Fursecuri cu măr și caramel

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 8 porții

Le-am putea numi foarte bine și fursecuri de toamnă, fiindcă am pus măr în ele. Ar putea fi o gustare perfectă la o cafea, la un ceai sau la un cidru într-o minunată după-amiază de toamnă însorită. Dar să știți că sunt la fel de bune în orice perioadă a anului. Zău așa!

Ingrediente necesare pentru fursecuri cu măr și caramel

100-150 g unt la temperatura camerei
200 g zahăr brun
1 ou
1/3 cană suc de mere
1 linguriță praf de copt
150-200 g făină
1 măr mare, ras
sirop caramel (opțional pentru topping)

Cum să prepari fursecuri cu măr și caramel

  1. Mixează untul într-un bol, adăugând treptat zahărul brun, oul, sucul de mere, praful de copt și făina.
  2. Încorporează în compoziție și mărul ras, apoi lasă la rece 1 oră.
  3. Transferă compoziția sub formă de grămăjoare într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament. Pentru aceasta poți folosi o lingură pentru înghețată, o lingură normală sau chiar o linguriță.
  4. Dă 15 minute la cuptorul preîncălzit la 175ºC.
  5. Opțional, poți servi fursecurile stropite cu sirop caramel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *