Fursecuri cu măr și caramel
Le-am putea numi foarte bine și fursecuri de toamnă, fiindcă am pus măr în ele. Ar putea fi o gustare perfectă la o cafea, la un ceai sau la un cidru într-o minunată după-amiază de toamnă însorită. Dar să știți că sunt la fel de bune în orice perioadă a anului. Zău așa!
Ingrediente necesare pentru fursecuri cu măr și caramel
100-150 g unt la temperatura camerei
200 g zahăr brun
1 ou
1/3 cană suc de mere
1 linguriță praf de copt
150-200 g făină
1 măr mare, ras
sirop caramel (opțional pentru topping)
Cum să prepari fursecuri cu măr și caramel
- Mixează untul într-un bol, adăugând treptat zahărul brun, oul, sucul de mere, praful de copt și făina.
- Încorporează în compoziție și mărul ras, apoi lasă la rece 1 oră.
- Transferă compoziția sub formă de grămăjoare într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament. Pentru aceasta poți folosi o lingură pentru înghețată, o lingură normală sau chiar o linguriță.
- Dă 15 minute la cuptorul preîncălzit la 175ºC.
- Opțional, poți servi fursecurile stropite cu sirop caramel.