It’s pasta day! 5 rețete cu paste de încercat acasă

5 rețete cu paste de încercat acasă

Ne plac foarte mult pastele, dar și o mulțime de rețete cu paste! Fie că este vorba despre spaghetti, penne, tagliatelle sau chiar tortellini, e greu să spunem nu unei porții generoase! Mai ales atunci când sunt gătite cu dragoste, chiar în propria bucătărie. Dacă nu ai mai gătit paste până acum, ori ești un expert în această ramură a bucătăriei italiene, această colecție nu are cum să îți prindă rău. 

Pastele fac parte din categoria rețetelor pe care oricine poate să le gătească, dar nu oricine poate să le facă cu adevărat memorabile. Secretul lor constă în micile detalii și alăturarea de ingrediente diferite. Se spune că există în jur de 600 de feluri de paste, iar combinațiile pe care le puteți face cu ele sunt nelimitate. Dar destul cu vorbăria, haideți să și gătim totuși niște rețete cu paste!

5 rețete cu paste de încercat acasă

1. Paste cu pui și sos gorgonzola

Nu trebuie să călătoriți tocmai până în Italia pentru o porție bună de paste! Puteți găti la standarde înalte chiar și în bucătăria proprie. Preparatul de jos este unul destul de simplu. Se învârte în jurul unui sos delicios și cremos ce conține gorgonzola și smântână. L-am combinat cu puțin piept de pui și o porție generoasă de pappardelle.

2. Paste umplute cu midii și sos marinara

Midiile sunt un ingredient deosebit, pe care de obicei abia așteptăm să-l mâncăm. Am pregătit o rețetă un pic mai altfel astăzi, cu ele în prim plan. Le-am scos din cochilie, le-am gătit puțin pe foc și le-am pasat în blender. Apoi, le-am folosit pentru a umple o porție generoasă de paste cochilie. Totul alături de un delicios sos de roșii marinara. Sună bine, nu-i așa?

3. Salată cu paste și chifteluțe

Vreți să mâncați ceva gustos astăzi? Haideți să facem împreună o salată cu paste și chiftele. Dar, acestea nu sunt niște chiftele obișnuite. Pentru mai multă savoare, am adăugat în amestecul de carne puțină carne de cârnați și câteva linguri de humus. Suntem siguri că o să va placă!

4. Spaghete cu roșii cherry și busuioc

Cine poate spune “nu” unei porții generoase de paste? Mai ales când sunt servite într-o salată delicioasă! Pentru cele mai bune rezultate, gătiți pastele “al dente” (sigur știți ce înseamnă!), și serviți-le împreună cu o salată cu roșii, rucola, și puțin busuioc.

5. Tagliatelle cu pulpă de rață

Pulpa de rață este un ingredient deosebit, pe care trebuie să-l onorăm și să-l gătim cu grijă. Mai întâi am tras puțin în tigaie pulpele, ca să le dăm o crustă, iar apoi le-am gătit la cuptor, ca să se pătrundă bine în interior. Am curățat bine carnea de pe os, și am servit-o împreună cu o porție de tagliatelle. Ne-au plăcut la nebunie, deci spunem că merită încercate!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *