Ardei umpluți cu cremă de brânză și fasole roșie

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 3 porții

Nu-i așa că legumele coapte sunt delicioase? Dacă pe ardei îi mai și umpli apoi cu un amestec de fasole și cremă de brânză … nu mai poți vorbi cu gura plină. Ca să nu lăsăm treaba neterminată, pregătim și un sosuleț pe bază de pastă de roșii, „afumat” cu ceapă și usturoi călite și condimentat cu chili și busuioc.

Ingrediente necesare pentru ardei umpluți cu cremă de brânză și fasole roșie

3 ardei
6 căței de usturoi
1 ceapă, feliată
3 roșii, tăiate pe jumătate
2 ardei jalapeno
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă, mărunțită
2-3 căței de usturoi, mărunțiți
1 linguriță fulgi de chili
1 linguriță sare
1 linguriță busuioc
150 grame pastă de tomate
1/2 cană apă
200 grame cremă de brânză
1 linguriță oregano
1 linguriță condimente Cajun
200 grame fasole roșie la conservă

Cum să gătești ardei umpluți cu cremă de brânză și fasole roșie

  1. Pune ardeii, usturoiul, ceapa feliată, roșiile și ardeii jalapeno într-o tavă de copt și bagă-le la cuptor 25 minute la 180ºC.
  2. Încinge uleiul de măsline și călește ceapa mărunțită. Completează cu usturoiul mărunțit, fulgii de chili, sarea și busuiocul.
  3. Adaugă și pasta de tomate și gătește până începe să fiarbă.
  4. Toarnă apa și mai gătește până când compoziția se mai îngroașe, apoi ia de pe foc.
  5. Într-un castron, amestecă crema de brânză cu oregano și condimentele Cajun. Completează cu fasolea și omogenizează.
  6. Fă câte o incizie în lungime la fiecare ardei copt și umple-i cu compoziția de fasole cu brânză cremă.
  7. Așază toate legumele coapte într-o tigaie cu mâner termorezistent sau într-un vas de copt, lăsând deasupra ardeii umpluți.
  8. Deasupra toarnă sosul de roșii, apoi bagă totul la cuptor 10 minute la 180ºC.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *