Ingrediente necesare pentru ardei umpluți cu cremă de brânză și fasole roșie
3 ardei
6 căței de usturoi
1 ceapă, feliată
3 roșii, tăiate pe jumătate
2 ardei jalapeno
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă, mărunțită
2-3 căței de usturoi, mărunțiți
1 linguriță fulgi de chili
1 linguriță sare
1 linguriță busuioc
150 grame pastă de tomate
1/2 cană apă
200 grame cremă de brânză
1 linguriță oregano
1 linguriță condimente Cajun
200 grame fasole roșie la conservă
Cum să gătești ardei umpluți cu cremă de brânză și fasole roșie
- Pune ardeii, usturoiul, ceapa feliată, roșiile și ardeii jalapeno într-o tavă de copt și bagă-le la cuptor 25 minute la 180ºC.
- Încinge uleiul de măsline și călește ceapa mărunțită. Completează cu usturoiul mărunțit, fulgii de chili, sarea și busuiocul.
- Adaugă și pasta de tomate și gătește până începe să fiarbă.
- Toarnă apa și mai gătește până când compoziția se mai îngroașe, apoi ia de pe foc.
- Într-un castron, amestecă crema de brânză cu oregano și condimentele Cajun. Completează cu fasolea și omogenizează.
- Fă câte o incizie în lungime la fiecare ardei copt și umple-i cu compoziția de fasole cu brânză cremă.
- Așază toate legumele coapte într-o tigaie cu mâner termorezistent sau într-un vas de copt, lăsând deasupra ardeii umpluți.
- Deasupra toarnă sosul de roșii, apoi bagă totul la cuptor 10 minute la 180ºC.