Aripioare de pui la cuptor cu lămâie

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 2 porții

Aripioare de pui poate să gătească oricine, nu? Însă aripioare de pui aromatizate cum trebuie… asta este altă poveste. În rețeta de față îți propunem un minunat sos de lămâie cu miere și usturoi, care vine să își adauge aroma peste cea a ghimbirului și nucșoarei. Astea aripioare!

Ingrediente necesare pentru aripioare de pui la cuptor cu lămâie

8 aripioare de pui
1 linguriță usturoi pudră
1 linguriță ghimbir pudră
1 linguriță nucșoară
sare de mare
piper
ulei de măsline
2-3 linguri suc de lămâie
1 linguriță coajă rasă de lămâie
2 linguri miere
3 căței de usturoi, zdrobiți
4-5 felii de lămâie

Cum să prepari aripioare de pui la cuptor cu lămâie

  1. Pune aripioarele într-un castron, presară-le cu usturoiul pudră, ghimbirul și nucșoara, asezonează cu sare de mare și piper, apoi amestecă bine.
  2. Așază-le într-un vas de copt pe hârtie pergament, stropește-le cu ulei de măsline, apoi dă-le la cuptor 35 minute la 200˚C.
  3. Încinge o tigaie la foc mic, toarnă susul de lămâie, apoi adaugă coaja rasă, mierea și usturoiul, amestecând.
  4. Pune feliile de lămâie în tigaie și prăjește cam 3 minute.
  5. Pune aripioarele coapte într-un castron încăpător și toarnă peste ele sosul de lămâie. AMestecă bine, apoi trece-le din nou în tava de copt.
  6. Lasă-le la cuptor încă 5 minute la 200˚C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *