Baby caracatiță cu orez și calamari

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 4 porții

De obicei, prepararea fructelor de mare tinde să fie mai ușoară decât cea a altor tipuri de carne, iar gustul este mereu savuros. Deci nu ne oprește nimic să combinăm calamari prăjiți cu pui de caracatiță gătiți în orez. Și asta în doar 30 de minute.

Ingrediente necesare pentru baby caracatiță cu orez și calamari

1 anason stelat

sare

1.5 lingură suc de lămâie

1.5 cană orez

1 lingură ulei de măsline

300 grame mix de legume

2 căței usturoi, zdrobiți

150 grame baby caracatiță

piper

1 linguriță sos de soia

2 ouă

10-12 calamari, curățați

Cum să prepari baby caracatiță cu orez și calamari

  1. Umple o oală pe jumătate cu apă și dă-o în clocot. Sărează și adaugă anasonul, sucul de lămâie și orezul. Amestecă, acoperă și fierbe 10 minute.
  2. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mic, apoi adaugă mixul de legume și călește.
  3. Adaugă usturoiul și puii de caracatiță. Amestecă, asezonând cu piper.
  4. Adaugă orezul fiert și sosul de soia. Gătește cam 30 de secunde.
  5. Bate ouăle într-un castron mic, apoi adaugă-le în tigaie. Mai gătește cam 1 minut.
  6. Fixează fiecare calamar într-o frigăruie.
  7. Încinge un pic de ulei vegetal într-o tigaie grill la foc potrivit, apoi adaugă calamarii. Asezonează cu sare și piper și prăjește-i 3 minute.
  8. Stropește cu sucul de lămâie rămas și ia de pe foc. Servește calamarii pe un pat de orez cu caracatiță. Garnisește totul cu pătrunjel și bucăți de lămâie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *