Brioșe cu chefir și stafide

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 8 porții

Chefirul este un produs din lapte fermentat, originar din zona munților Caucaz. Dacă nu ați avut ocazia să gătiți cu el, poate ar fi bine să îi dați o șansă, pentru că este un înlocuitor excelent pentru lapte bătut sau iaurt. Noi l-am folosit la aluatul unor brioșe delicioase cu stafide și miere. Au ieșit moi și pufoase, și asta sigur și datorită chefirului!

Ingrediente necesare pentru brioșe cu chefir și stafide

200 grame făină

1 linguriță praf de copt

1 linguriță bicarbonat

sare

300 ml chefir

3 linguri unt topit

3 linguri miere

3 ouă bătute

150 grame stafide

 

Cum să prepari brioșe cu chefir și stafide

  1. Amestecă făina într-un bol cu praful de copt, bicarbonatul și un praf de sare.
  2. Începe să mixezi chefirul și untul topit în blender. Adaugă mierea și ouăle bătute.
  3. În timpul mixării, adaugă treptat făina, lingură cu lingură.
  4. Adaugă în final stafidele și mixează până când obții un amestec lichid și omogen.
  5. Toarnă compoziția într-o tavă de brioșe.
  6. Dă-le la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
  7. Poți servi brioșele atât calde, cât și reci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *