Brioșe cu migdale, cocos și ricotta
Vrea cineva brioșe cu migdale și nucă de cocos? Mai exact, nu am folosit deloc făină normală, ci numai din cea de migdale, respectiv de cocos. Le-am dat și mai multă textură cu ricotta, iar la sfârșit le-am acoperit cu ciocolată. Cam cum crezi că au ieșit?
Ingrediente necesare pentru brioșe cu migdale, cocos și ricotta
2 linguri ricotta bio
2 ouă
¼ cană făină de migdale
¼ cană făină de cocos
1 linguriță praf de copt
1 linguriță scorțișoară
1 lingură ghee
50-60 grame ciocolată amară
2 lingurițe îndulcitor cu aromă de vanilie
2-3 lingurițe unt bio
Cum să prepari brioșe cu migdale, cocos și ricotta
- Într-un castron, pune ricotta, făina de migdale și cea de cocos, praful de copt și scorțișoara. Omogenizează.
- Unge cu ghee o tavă pentru brioșe, apoi umple fiecare cupă pe jumătate cu compoziția de făină și ricotta.
- Lasă la cuptor 15 minute la 175⁰C.
- Încălzește cam 1/3 de oală de apă și așază deasupra un bol termorezistent pentru un bain-marie.
- Adaugă în bol ciocolata, îndulcitorul și untul. Gătește 10 minute, amestecând încontinuu.
- Întinde brioșele prin compoziția de ciocolată, apoi lasă la răcit.