Ingrediente necesare pentru brioșe cu migdale și lămâie
⅔ cană făină de migdale
4-5 linguri unt topit fără sare
4 gălbenușuri
1-2 linguri îndulcitor cu aromă de vanilie
½ cană suc de lămâie
1 linguriță coajă de lime, rasă
Cum să gătești brioșe cu migdale și lămâie
- Într-un castron, amestecă făina de migdale cu o lingură de untul topit. Lasă deoparte.
- Pune într-un alt castron gălbenușurile, îndulcitorul, untul topit rămas, sucul de lămâie și coaja de lămâie. Omogenizează.
- Toarnă compoziția din gălbenușuri într-o oală și gătește la foc mic 15 minute.
- Pune câte o linguriță sau două de făină de migdale cu unt în câteva forme pentru brioșe. Presează cu grijă.
- Deasupra adaugă compoziție din gălbenușuri, apoi lasă tava la frigider peste noapte.