Brioșe cu migdale și lămâie

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 2 porții

Brioșe pentru dieta ketogenică? Firește. Dacă au grăsimi destule și sunt sărace în carbohidrați, de ce nu? Ca bază am folosit făină de migdale cu unt, iar ca topping, un amestec de gălbenușuri aromatizat cu suc și coajă de lămâie și îndulcit fără zahăr.

Ingrediente necesare pentru brioșe cu migdale și lămâie

⅔ cană făină de migdale
4-5 linguri unt topit fără sare
4 gălbenușuri
1-2 linguri îndulcitor cu aromă de vanilie
½ cană suc de lămâie
1 linguriță coajă de lime, rasă

Cum să prepari brioșe cu migdale și lămâie

  1. Într-un castron, amestecă făina de migdale cu o lingură de untul topit. Lasă deoparte.
  2. Pune într-un alt castron gălbenușurile, îndulcitorul, untul topit rămas, sucul de lămâie și coaja de lămâie. Omogenizează.
  3. Toarnă compoziția din gălbenușuri într-o oală și gătește la foc mic 15 minute.
  4. Pune câte o linguriță sau două de făină de migdale cu unt în câteva forme pentru brioșe. Presează cu grijă.
  5. Deasupra adaugă compoziție din gălbenușuri, apoi lasă tava la frigider peste noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *